De politie, zoals hier in Gouda, houdt in de gaten of het samenscholingsverbod wordt nageleefd. Veel mensen bellen naar 112 om een overtreding van dit verbod door te geven.
Volledig scherm
De politie, zoals hier in Gouda, houdt in de gaten of het samenscholingsverbod wordt nageleefd. Veel mensen bellen naar 112 om een overtreding van dit verbod door te geven. © Stephan Tellier

Politie: bel geen 112 voor overtreden coronaregels

Politie en de veiligheidsregio's roepen mensen op niet het alarmnummer 112 te bellen als zij groepen van drie of meer personen zien die zich niet aan de regels houden. De meldkamer ontving de afgelopen dagen behoorlijk wat telefoontjes van burgers die een overtreding van deze coronamaatregel signaleerden. 

  1. Vooral Limburg getroffen door noodweer: woning in Beek staat op instorten, straten onder water
    Code Oranje

    Vooral Limburg getroffen door noodweer: woning in Beek staat op instorten, straten onder water

    In Limburg hebben zware onweersbuien vanmiddag tot grote schade en veel overlast geleid. Het noodweer was vooral hevig in de voormalige westelijke mijnstreek rond Geleen, waar de hulpdiensten overstelpt werden met honderden meldingen. Zo waaiden er pannen van daken, kwamen bomen en stenen op de weg terecht en deden zich enkele kleinere verkeersongevallen voor door de hevige wind en stortbuien. In Beek waaiden enkele daken van woningen. Eén van de huizen staat op instorten. Lees hieronder ons liveblog terug.