Volledig scherm
Sportcomplex Swift © Google streetview

Politie Amsterdam grijpt in bij voetbalsupporters Ajax en Feyenoord na amateurwedstrijd

De politie heeft moeten optreden na een voetbalwedstrijd tussen amateurs van vv Swift en SC Feyenoord. Verschillende supporters van onder andere Ajax en Feyenoord zochten elkaar op na de wedstrijd die eindigde in 2-3.

De supportersgroepen waren elkaar aan het provoceren met het roepen van leuzen en met kwetsende spreekkoren. Ook werd er vuurwerk afgestoken. Op filmpjes is te horen dat de fans van Feyenoord antisemitische teksten scandeerden in de richting van de Ajaxfans. De politie wilde dit in eerste instantie nog niet bevestigen. Waarschijnlijk volgt er nog een onderzoek. 

De politie besloot om hard op te treden en de groepen supporters uit elkaar te halen bij het sportcomplex van Swift op het Olympiaplein in Amsterdam Zuid. Daarbij werd niemand aangehouden. Ook raakte niemand gewond. Tijdens de ongeregeldheden sneuvelden twee ruiten van de Feyenoord-bus, die later wel terug naar Rotterdam kon rijden. Ook daar werd niemand voor aangehouden.

De politie wil fans van Ajax en Feyenoord waarschuwen voor de gevolgen van dit soort ongeregeldheden. Dit wordt meegenomen in de gesprekken over het wel of niet toelaten van uitsupporters tijdens toekomstige Klassiekers. 

  1. Vader (67) 'Ruinerwold' schreef zijn eigen evangelie op internet, verdachte voorgeleid

    Vader (67) 'Ruinerwold' schreef zijn eigen evangelie op internet, verdachte voorgeleid

    De 67-jarige vader die vorige week met zes meerderjarige kinderen werd gevonden in een huis in Ruinerwold wordt vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Hij hoort dan of hij langer moet blijven vastzitten, nadat hij donderdag was aangehouden. Hij wordt verdacht van het medeplegen van wederrechtelijke vrijheidsberoving, mishandeling in de zin van het benadelen van de gezondheid van anderen en van witwassen.