Stuntpiloot Frank van Houten boven het UMC Utrecht
Volledig scherm
Stuntpiloot Frank van Houten boven het UMC Utrecht © Peter Steehouwer

Piloot maakt rookhartjes boven zeven ziekenhuizen om zorgpersoneel te bedanken

Een stuntpiloot heeft vandaag boven zeven verschillende ziekenhuizen hartjes van rook gemaakt in de lucht. De actie was bedoeld om coronapatiënten en zorgmedewerkers een hart onder de riem steken.

De rookhartjes waren een initiatief van luchtvaartevenementenbedrijf Dutch Rush. Frank van Houten is daar werkzaam als stuntpiloot en voerde de vluchten uit met zijn Sukhoi Su-26. Van Houten is een bekende stuntpiloot, die vaker gebruikmaakt van een speciale rookgenerator aan zijn vliegtuig.

Zeven ziekenhuizen in twee uur

Zo creëerde hij hartjes boven ziekenhuizen in Alkmaar, Amsterdam, Den Haag, Ede, Rotterdam, Utrecht en Zwolle. Van Houten steeg op vanaf Texel, in totaal nam de actie twee uur in beslag.

Frank van Houten boven het UMC Utrecht
Volledig scherm
Frank van Houten boven het UMC Utrecht © Peter Steehouwer

De stuntpiloot merkt aan reacties op sociale media en van collega's dat zijn luchtoptreden wordt gewaardeerd. ,,Zo ontstaat er toch iets positiefs te uit deze nare situatie”, zegt hij in een persbericht.

Het is overigens wel de vraag of veel ziekenhuismedewerkers de hartjes hebben gespot tijdens het werken. ,,Maar op Twitter en Facebook zien ze vast de beelden verschijnen, en in de media. Hopelijk tilt het positieve plaatje ze even op uit de dagelijkse zware praktijk.”

Want het zijn vreemde tijden, merkt Van Houten op. ,,In het vliegwereldje is er een term: ‘keep the wing happy’. Juist in turbulente tijden is het mooi om die hoopvolle gedachte samen vast te houden.”

Gegevens van Flightradar24
Volledig scherm
Gegevens van Flightradar24 © Flightradar24.com