Volledig scherm
Jan uit Enter wint 143.816 euro bij Eén tegen 100. Naast hem presentatrice Caroline Tensen © RTL

Overijsselse Jan wint bijna anderhalve ton bij Eén tegen 100

Ruim 1,3 miljoen mensen zagen gisteravond hoe Jan uit het Overijsselse Enter maar liefst 143.816 euro won in het RTL 4-programma Postcode Loterij Eén tegen 100. Hoe hij dat deed? Jan: ,,Ik onthoud de raarste dingen.’’

Deelnemer Jan komt uit Ensen, een dorpje in Overijssel, en vertelt bij aanvang van het spel over zijn ‘woedel’; een kruising tussen een Soft-coated Wheaten Terrier en een poedel. In de kennisquiz kunnen deelnemers een geldprijs winnen door vragen goed te beantwoorden en zo honderd tegenspelers uit te schakelen. Hondenliefhebber Jan slaagde daarin. Zijn laatste tegenstander speelde hij weg door de vraag ‘Uit welke film met Marilyn Monroe komt de beroemde scène met de opwaaiende witte jurk?’ goed te beantwoorden.

Bij de tegenspelers op de tribune was de twijfel zichtbaar, terwijl bij Jan het juiste antwoord al opkwam voordat hij de keuzemogelijkheden had gezien. Toch leek er na het invoeren van The seven year itch ook bij hem lichte twijfel te bestaan. Nergens voor nodig, want zijn antwoord was goed voor bijna anderhalve ton. Jan: ,,Ik onthoud de raarste dingen.’’

Ford Mustang

Toen Jan zag dat de stoel van zijn tegenstander rood kleurde en hij er dus met de geldprijs vandoor ging, sloeg hij een hand voor zijn hoofd en gaf hij presentatrice Caroline Tensen een knuffel. Daarna hief hij zijn armen in de lucht. ,,Niet te geloven”, klonk zijn eerste reactie.

De winnaar weet al wat hij met het geld gaat doen. ,,Ik heb tegen mijn vrouw gezegd dat ik een klassieke Ford Mustang wil kopen.” Of het zover komt, is nog maar de vraag. ,,Daar zullen we het dan nog wel eens over hebben, was haar antwoord”, lachte Jan.

Volledig scherm
Jan heft zijn armen de lucht in na het winnen van de geldprijs. © videostill/RTL