Volledig scherm
De jeugdtraining bij voetbalvereniging V.V. Bladella. De club kwam in opspraak na het wegsturen van vier jeugdleden die onvoldoende loten voor de nieuwjaarsloterij hadden verkocht. Hun ouders weigerden het verschil in inkomsten bij te leggen. © ANP

Ouders voetballertjes woedend over uitspraken leiding Bladella

De ouders van twee van de vier geroyeerde voetballertjes van de voetbalclub VV Bladella zijn woedend over de uitingen die de secretaris van de club gisteren tegenover de redactie deed. ,,Wij vinden dat wij nu weg worden gezet als klaplopers. Terwijl het gewoon niet waar is wat hij beweert in de media.”

Quote

We hebben een reactie naar het bestuur gestuurd, omdat we een volwassen gesprek wilden. Maar op dat voorstel zijn ze nooit ingegaan

Moeder van twee geroyeerde voetballertjes van VV Bladella

De moeder van de jongetjes, die anoniem wil blijven omdat ze heeft gehoord dat de moeder van een van de andere voetballertjes bedreigingen aan haar adres heeft ontvangen, zegt dat ze nooit de kans heeft gehad om met de club in gesprek te gaan over het verkopen van de lootjes.

,,Omdat wij als ouders officieel geen leden zijn, mochten we nooit bij de ledenvergaderingen aanwezig zijn. Dus hebben we nooit kunnen vertellen waarom we dit jaar geen lootjes wilden verkopen en hebben we ook niet mee kunnen doen aan de besluitvorming erover.”

Voorstel

Ze was het simpelweg niet eens met de verplichting, omdat de club de contributie al met 35 euro had verhoogd op een contributie van ongeveer 100 euro. ,,Toen wij de brief ontvingen waarin de club vroeg of wij de opbrengst van de verkoop konden overmaken, hebben wij dat dus ook niet gedaan. De club haalde vervolgens toch 25 euro van mijn rekening. We hebben toen een reactie per mail naar het bestuur gestuurd, omdat we een volwassen gesprek wilden. Maar op dat voorstel zijn ze nooit ingegaan.” Vervolgens heeft ze niets meer gehoord, tot ze een appje kreeg van een trainer en hoorde dat haar zoontjes niet meer opgesteld mochten worden en geroyeerd waren.

Quote

Wij hebben ons jarenlang vrijwillig ingezet als gezin voor de club. We zijn dus boos dat we worden afgeschilderd als nietsnutten.

Secretaris Jac van der Aa legt echter de verantwoordelijkheid voor het debacle bij de ouders. Van der Aa zei dat gisteren nog tegen het AD. ,,We zijn niet over een nacht ijs gegaan. We hebben zes of zeven weken met de ouders gezocht naar een oplossing. We hebben aangeboden dat ze in plaats van die 25 euro ook als vrijwilliger klusjes konden doen. Eigenlijk niet gebruikelijk, maar we wilden in dit geval een uitzondering maken. De moeder komt haar kind brengen, gaat vervolgens thuis op de bank zitten en doet niks voor de club. Zij heeft deze beslissing gemaakt.”

Dat gaat er bij de moeder niet in. ,,Mijn oudste zoon is al negen jaar lid en mijn man was vroeger trainer bij de jeugdelftallen. Wij hebben ons jarenlang ingezet als gezin. We doen actief mee met al het vrijwilligerswerk wat van ons gevraagd wordt. Zo rijden we elke wedstrijd mee en wassen we om de beurt de shirtjes van alle kinderen. We zijn dus boos dat we worden afgeschilderd als nietsnutten.”

Oplossing

Ze wil nog wel graag in gesprek met de club. ,, Als mijn jongens aangeven dat ze graag bij de club willen blijven, wil ik wel om de tafel met de club om samen tot een oplossing te komen. Dan kunnen wij onze argumenten aanvoeren en zij die van hen. Hopelijk vertellen ze dan ook waar al het extra geld naar toe gaat. Het enige dat ik wil, is dat mijn zoontjes gewoon weer het veld op kunnen. Nu snappen ze totaal niet waarom dat niet mag.”