Volledig scherm
Ambulancepersoneel biedt hulp aan oud-schaatser Yep Kramer na zijn fietsongeval in Tijnje. © De Vries Media

Oud-schaatser Yep Kramer (61) gewond na fietsongeval

UPDATEOud-schaatser Yep Kramer is woensdagavond zwaargewond geraakt bij een fietsongeluk in het Friese Tijnje. De vader van schaatskampioen Sven Kramer zou met zijn racefiets tegen een lijnbus zijn gereden en naar een ziekenhuis in Groningen zijn gebracht.

Volgens lokale media was Kramer niet aanspreekbaar na het ongeval. Hij heeft nekletsel opgelopen. Volgens familieleden maakt hij het inmiddels een stuk beter. Hij kan alweer lopen en mag binnen enkele dagen weer naar huis. 

Yep Kramer was een succesvol marathon- en langebaanschaatser die in 1983 tweede werd op het EK allround. Drie jaar eerder won hij op het WK brons op de 1500 meter. Hij deed twee keer mee aan de Olympische Spelen en werd in 1997 achtste in de Elfstedentocht, die dat jaar gewonnen werd door Henk Angenent.

  1. Petitie tegen afsnijroute voor Formule 1-teams over strand naar circuit Zandvoort

    Petitie tegen afsnijrou­te voor Formule 1-teams over strand naar circuit Zandvoort

    Iets meer dan 3250 mensen hebben een online petitie getekend tegen de plannen om Formule 1-teams van Noordwijk over het strand naar het circuit bij Zandvoort te laten reizen. Drie teams zullen in Noordwijk logeren tijdens de Dutch Grand Prix begin mei. Het college van Noordwijk is bereid het vervoer over het strand onder voorwaarden mogelijk te maken, zodat ,,de supersterren van de Grand Prix nergens in een file komen vast te staan".
  2. Speelfilm Suriname en het coronavirus in de Ochtend Show to go

    Speelfilm Suriname en het coronavi­rus in de Ochtend Show to go

    Acteurs Rodney Lam en Rosita Dameri zijn morgen te gast in De Ochtend Show to go en zullen meer vertellen over het succes van de nieuwe film Suriname. Voorzitter Jurgen van der Hel van JOB MBO praat ons bij over de groeiende vraag naar mbo’ers op de arbeidsmarkt, met aanvullend commentaar van voorzitter van de MBO Raad Frank van Hout. De show wordt gepresenteerd door Manuel Venderbos en is vanaf 07:30 uur live te zien in onze app en op de site.