Studenten tijdens een ontgroening (foto ter illustratie).
Volledig scherm
Studenten tijdens een ontgroening (foto ter illustratie). © Archieffoto Pim Mul

Opnieuw slachtoffers bij ontgroening: Groningse studentenvereniging verzwijgt incident

Ontgroening heeft nieuwe slachtoffers gemaakt in Groningen. Vier studenten vielen flauw en tientallen andere werden onwel. De Groningse studentenvereniging Albertus Magnus heeft dat niet gemeld bij de universiteit, ondanks afspraken dat wel te doen, meldt de Volkskrant. Een woordvoerster van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) bevestigt het bericht.

 1. Ontgroening bij Vindicat: 'Het is gewoon marteling'
  Play

  Ontgroe­ning bij Vindicat: 'Het is gewoon marteling'

  Wouter B., die tijdens een ontgroeningsritueel bij het Groningse Vindicat op het hoofd ging staan van aspirant-lid Rogier, heeft een werkstraf van 240 uur gekregen. Ook moet hij een dag de cel in en zijn slachtoffer 5.066 euro betalen. Dat heeft de rechtbank Groningen net besloten. De rechtbank acht zware mishandeling bewezen. Verslaggever Victor Schildkamp heeft een onthutsend beeld gekregen van de ontgroeningsrituelen die normaal geheim blijven. ''Mensen worden tegen de muren gesmeten en op de grond gegooid. Dat is gewoon marteling.''
 2. Containerschepen gewild doelwit van drugskartels: ‘Bemanning moet van cokehandel hebben geweten’
  PREMIUM

  Container­sche­pen gewild doelwit van drugskar­tels: ‘Bemanning moet van cokehandel hebben geweten’

  De politie verwijt de multinationals achter de enorme containerschepen weg te kijken voor hun rol in de wereldwijde cokehandel. Criminelen betalen makkelijk anderhalve ton voor informatie over hun containers met coke. Of ze vragen de bemanning van dergelijke schepen om voor aankomst in de haven drugs overboord te slingeren. Scheepvaartbedrijven zijn een gewild doelwit voor drugskartels.