Volledig scherm
Satudarah

Opnieuw leden Satudarah opgepakt voor mishandeling en beroving

De politie heeft dinsdag nog eens drie leden van Satudarah aangehouden voor de mishandeling en beroving van een 52-jarige man aflopen december. Dit gebeurde in het pand van de motorclub in Geleen. Eerder werden al vijf leden van de motorclub aangehouden die betrokken waren bij het misdrijf. 

Het 52-jarige slachtoffer werd in het pand waar Satudarah haar clubavonden houdt  door minimaal acht leden van de motorclub mishandeld en beroofd. Vijf van hen werden eerder al aangehouden. Bij de nieuwe inval die vanochtend plaatsvond werden een 26-jarige man uit Geleen, een 38-jarige man uit Maastricht en een 41-jarige man uit Hoensbroek aangehouden. Ook een 38-jarige man uit het Belgische Riemst die geen lid van de motorclub is, werd opgepakt.

Kentekenplaten

Na de arrestatie van het viertal heeft de politie de woningen van de verdachten doorzocht. Hierbij zijn onder andere een deel van een vuurwapen en een mes, hennepstekken, een geldbedrag, kentekenplaten van een gestolen auto en verschillende informatiedragers aangetroffen en in beslag genomen.

Motorclub OMG (Outlaw Motorcycle Gang) Satudarah komt regelmatig negatief in het nieuws.  De leden van de criminele organisatie worden regelmatig in verband gebracht met diefstal, mishandeling, afpersing en geweld. De drie bestuursleden van Satudarah zitten momenteel vast.

Volledig scherm
De politie valt met enige regelmaat clubhuizen van de criminele motorclub Satudarah binnen. © ANP