Volledig scherm
Bloemen op de plek van het ongeval © FOTO HISSINK

Oorzaak A1-autodrama met verongelukte vrienden niet te achterhalen

De oorzaak van het fatale ongeval op de A1 bij Deventer, dat maandag vier twintigers het leven kostte, blijft onbekend. De politie heeft uitvoerig onderzoek gedaan, maar kon aan de hand van sporen en de staat van de auto niet achterhalen waardoor het is misgegaan. Het onderzoek is afgesloten.

De VOA (Verkeersongevallen Analyse) heeft onderzoek gedaan op de plaats van het ongeluk, maar de oorzaak van het fatale ongeluk blijft onbekend. Dit meldt de politie. Ook is nog onbekend wie van het viertal achter het stuur zat.

Het eenzijdige ongeval gebeurde maandagochtend iets voor 6.00 uur op de A1 richting Apeldoorn. De auto raakte van de weg en botste vervolgens in de berm op de metalen constructie waar matrixborden aan hangen. Het voertuig vloog vervolgens in brand. De vier inzittenden overleefden het ongeluk niet. 

De inzittenden Brandon Leatemia, Damian Echter, Ömer Dogan en Jeroen van Beek uit Apeldoorn kwamen terug van een feestje in Enschede. Een kwartiertje van huis, op de A1, sloeg het noodlot toe en raakte de auto van de weg.