Volledig scherm
PREMIUM
Irene Vertegaal stapte met haar broers en zus naar de tuchtrechter na het overlijden van hun moeder. © Paul Vreeker/United Photos

‘Onze moeder wilde vechten tegen kanker, maar dat mocht niet meer van de artsen’

Annemarie Vertegaal (64) wilde nog vechten, ook al was haar strijd tegen borstkanker niet te winnen. Artsen van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven besloten echter anders. Tenminste, dat verwijt maken de nabestaanden van hun inmiddels overleden moeder haar behandelend arts. Zij stapten naar de tuchtrechter.

Zingend en fluitend ging ze door het leven. Zelfs toen Annemarie Vertegaal het bar slechte nieuws over haar gezondheid kreeg, hield positiviteit haar op de been. Vastbesloten was ze om te strijden, samen met haar man, met wie ze bijna 45 jaar getrouwd was. Volgens de artsen van het Catharina Ziekenhuis takelde haar lichaam in de weken voor haar overlijden echter snel af door de kanker die woekerde: haar lichaam was op. De situatie leidde tot paniek bij Annemarie. 'Haal me hier weg, want ze willen me hier dood hebben', zou ze haar kinderen vlak voor haar overlijden hebben toegefluisterd. Ze was 64 toen ze in maart 2019 overleed.

  1. Petitie tegen afsnijroute voor Formule 1-teams over strand naar circuit Zandvoort

    Petitie tegen afsnijrou­te voor Formule 1-teams over strand naar circuit Zandvoort

    Iets meer dan 3250 mensen hebben een online petitie getekend tegen de plannen om Formule 1-teams van Noordwijk over het strand naar het circuit bij Zandvoort te laten reizen. Drie teams zullen in Noordwijk logeren tijdens de Dutch Grand Prix begin mei. Het college van Noordwijk is bereid het vervoer over het strand onder voorwaarden mogelijk te maken, zodat ,,de supersterren van de Grand Prix nergens in een file komen vast te staan".
  2. Speelfilm Suriname en het coronavirus in de Ochtend Show to go

    Speelfilm Suriname en het coronavi­rus in de Ochtend Show to go

    Acteurs Rodney Lam en Rosita Dameri zijn morgen te gast in De Ochtend Show to go en zullen meer vertellen over het succes van de nieuwe film Suriname. Voorzitter Jurgen van der Hel van JOB MBO praat ons bij over de groeiende vraag naar mbo’ers op de arbeidsmarkt, met aanvullend commentaar van voorzitter van de MBO Raad Frank van Hout. De show wordt gepresenteerd door Manuel Venderbos en is vanaf 07:30 uur live te zien in onze app en op de site.