Volledig scherm
PREMIUM
© Jeroen Nissen

Ontslagen leraar die geslachtsdeel toonde: 'Had me nooit zover moeten laten gaan'

De per direct ontslagen docent (51) van scholengemeenschap Het Rhedens in Dieren heeft via zijn mobiele telefoon zijn geslachtsdeel getoond aan een minderjarig meisje, een oud-leerlinge van hem van ‘16 of 17 jaar’. De man is een voormalige vertrouwenspersoon van de school.

Het voorval heeft zich volgens hem drie weken geleden geleden voorgedaan. ,,Een paar dagen later kreeg ik via een app een tikkie (betalingsverzoek), of ik 200 euro wilde overmaken. Dat heb ik geweigerd. Ik kreeg als antwoord dat als ik het geld niet overmaak, het mij wel eens meer kon gaan kosten", schrijft de ex-docent van de school voor vmbo en onderbouw havo/vwo in een schriftelijke verklaring aan deze krant. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Kinderen adviseren: ‘Open Oudertelefoon, ouders willen ook dingen kwijt’

    Kinderen adviseren: ‘Open Oudertele­foon, ouders willen ook dingen kwijt’

    De Nationale Raad van Kinderen heeft zojuist minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport geadviseerd over het taboe rond kindermishandeling. Gemiddeld zit in elke klas van dertig kinderen één kind dat te maken heeft met kindermishandeling of verwaarlozing. De 10- tot 14-jarigen adviseren vandaag op Wereld Kinderdag de vicepremier: ,,Open voor ouders een Oudertelefoon, want volwassenen willen ook dingen kwijt.’’