Volledig scherm
© Rink Hof

Onrust in metro Amsterdam: man richt pistool op passagier, meerdere vrouwen lastiggevallen

De politie is naarstig op zoek naar getuigen van een ernstige bedreiging met een vuurwapen die twee weken geleden plaatsvond in metrolijn 50 in Amsterdam. Het onderzoeksteam probeerde de zaak eerst intern op te lossen, maar heeft vandaag besloten er alsnog ruchtbaarheid aan te geven, vertelt een woordvoerder.

Een 36-jarige man stapt maandagmiddag 10 juni rond 16.40 uur in bij de metro op station Amsterdam Sloterdijk. Hij gaat zitten en ziet twee andere passagiers binnenkomen. Zonder enige aanleiding beginnen zij verschillende vrouwen lastig te vallen, onder wie een vrouw die recht tegenover de 36-jarige man zit.

Vuurwapen op hoofd

Als de man de onruststokers hierop aanspreekt, slaat de vlam in de pan. Eén van de verdachten haalt een vuurwapen tevoorschijn en richt dat van dichtbij op het hoofd van het slachtoffer. De metro stopt op datzelfde moment bij de halte Jan van Galenstraat, waarop het verdachte tweetal uitstapt en wegloopt. Ze zijn sindsdien spoorloos.

Het is niet duidelijk waarom de verdachten de vrouwen lastigvielen. De politie neemt de zaak serieus en komt graag in contact met andere reizigers die iets hebben zien gebeuren. Ook wil de politie de vrouwen spreken die lastiggevallen werden.

  1. Angela de Jong vertelt over haar probleem met het K-woord op tv in De Ochtend Show to go

    Angela de Jong vertelt over haar probleem met het K-woord op tv in De Ochtend Show to go

    Verslaggever Cyril Rosman is morgen te gast in De Ochtend Show to go om te praten over de IS-vrouwen die willen terugkeren naar Nederland. We spreken hierover ook met onderzoeksjournalist Nikki Sterkenburg. We gaan weer tv kijken met Angela de Jong en we bespreken de Comedy Central Roast, waar Ali B dit jaar in het middelpunt staat. De show wordt gepresenteerd door Yora Rienstra en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.