Flip Franssen
Volledig scherm
© Flip Franssen

Onderzoek naar uitbuiting bij Gelderse club Achilles '29, manager op non-actief

De Gelderse voetbalclub Achilles’29 start een onderzoek naar mogelijke uitbuiting van jonge buitenlandse spelers. De technisch manager van de club uit Groesbeek bij Nijmegen, Frans Derks, wordt gedurende dat onderzoek op non-actief gesteld. 

 1. Motorcoureur Jacky (49) breekt rug, heup, benen en voet bij straatrace: ‘Start niet, zei mijn moeder nog’
  PREMIUM
  met video

  Motorcou­reur Jacky (49) breekt rug, heup, benen en voet bij straatrace: ‘Start niet, zei mijn moeder nog’

  Het scheelde weinig of Jacky Middelburg (49) was tijdens een demo-straatrace van klassieke motoren verongelukt. De motorcoureur kwam eind vorige maand hard ten val bij een inhaalmanoeuvre. Hij brak onder meer twee rugwervels, een heup, z’n bekken, een kuitbeen, een scheenbeen en meerdere botjes in z’n voet. Hij kwam in het ziekenhuis te liggen waar zijn vader, die ook motorcoureur was, veertig jaar geleden overleed.
 2. Amerikaanse voetballers over uitbuiting Gelderse club: ‘dagen niet gedoucht, duizenden euro's kwijt’
  PREMIUM
  video

  Amerikaan­se voetbal­lers over uitbuiting Gelderse club: ‘dagen niet gedoucht, duizenden euro's kwijt’

  Voor twee talentvolle Amerikaanse voetballers is hun profdroom uiteengevallen. Zij dachten terecht te kunnen in het Gelderse Groesbeek bij Nijmegen, maar kwamen naar eigen zeggen bedrogen uit. De Amerikaanse voetballers Alberto Rodriguez en Vilson Maldonado stellen te zijn opgelicht om te mogen voetballen bij Achilles’29. Bovendien hebben ze drie weken lang in een uitgaanscentrum geslapen. ,,Ze maken misbruik van ambitieuze voetballers.”