Volledig scherm
Het OM erkende eerder dat de liefdesrelatie tussen Marianne Bloos en Marc van Nimwegen intern bekend had moeten worden gemaakt © ANP

‘OM neust in seksleven Rotterdamse hoofdofficier’

De Rotterdamse hoofdofficier van justitie Marc van Nimwegen heeft een klacht ingediend tegen de top van het OM. Zijn advocaat stelt in een brief aan de privacywaakhond Autoriteit Persoonsgegevens (AP) dat bij een integriteitsonderzoek illegaal gegevens over zijn seksleven worden verzameld.

Dat bevestigen bronnen aan De Volkskrant.  In een brief aan de Autoriteit Persoonsgegevens doet de advocaat zijn beklag.

De zaak draait om een relatie tussen Van Nimwegen en zijn collega Marianne Bloos. OM-medewerkers klaagden eerder anoniem dat deze verhouding tot verziekte sfeer en een vertrouwensbreuk zou hebben geleid. Ook beweerden bronnen dat de benoeming van Bloos tot hoofdofficier bij het Functioneel Parket in 2011 verband hield met hun relatie. Van Nimwegen zou toen verantwoordelijk zijn geweest voor haar benoeming.

AVG

De advocaat van Van Nimwegen wil tegenover de krant geen commentaar geven op de klacht tegen de OM-top en het lopende onderzoek. Maar in zijn klacht staat volgens de krant dat ‘verhalen, roddels en achterklap’ in het integriteitsrapport verwerkt gaan worden, hetgeen in strijd zou zijn met de nieuwe privacyregels in de AVG: die verbieden het om gegevens ‘met betrekking tot iemands seksueel gedrag of seksuele gerichtheid’ te verwerken. 

  1. Ook buitenlandse aandacht voor nieuws over gezin dat jarenlang in Drentse schuilruimte verbleef

    Ook buitenland­se aandacht voor nieuws over gezin dat jarenlang in Drentse schuilruim­te verbleef

    Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland is er inmiddels volop aandacht voor de ontdekking van een gezin dat minstens negen jaar in een Drentse schuilruimte verbleef. De BBC, de Süddeutsche Zeitung en Kronen Zeitung besteden onder andere aandacht aan de ‘uitzonderlijke situatie', zoals burgemeester Roger de Groot van de gemeente De Wolden het nieuws vanmiddag omschreef tijdens een persconferentie.