Volledig scherm
Het OM erkende eerder dat de liefdesrelatie tussen Marianne Bloos en Marc van Nimwegen intern bekend had moeten worden gemaakt © ANP

‘OM neust in seksleven Rotterdamse hoofdofficier’

De Rotterdamse hoofdofficier van justitie Marc van Nimwegen heeft een klacht ingediend tegen de top van het OM. Zijn advocaat stelt in een brief aan de privacywaakhond Autoriteit Persoonsgegevens (AP) dat bij een integriteitsonderzoek illegaal gegevens over zijn seksleven worden verzameld.

Dat bevestigen bronnen aan De Volkskrant.  In een brief aan de Autoriteit Persoonsgegevens doet de advocaat zijn beklag.

De zaak draait om een relatie tussen Van Nimwegen en zijn collega Marianne Bloos. OM-medewerkers klaagden eerder anoniem dat deze verhouding tot verziekte sfeer en een vertrouwensbreuk zou hebben geleid. Ook beweerden bronnen dat de benoeming van Bloos tot hoofdofficier bij het Functioneel Parket in 2011 verband hield met hun relatie. Van Nimwegen zou toen verantwoordelijk zijn geweest voor haar benoeming.

AVG

De advocaat van Van Nimwegen wil tegenover de krant geen commentaar geven op de klacht tegen de OM-top en het lopende onderzoek. Maar in zijn klacht staat volgens de krant dat ‘verhalen, roddels en achterklap’ in het integriteitsrapport verwerkt gaan worden, hetgeen in strijd zou zijn met de nieuwe privacyregels in de AVG: die verbieden het om gegevens ‘met betrekking tot iemands seksueel gedrag of seksuele gerichtheid’ te verwerken. 

  1. Fiasco dreigt voor slager na ludieke guldenactie: ‘Maar ik had dit nooit willen missen’

    Fiasco dreigt voor slager na ludieke guldenac­tie: ‘Maar ik had dit nooit willen missen’

    Een ludieke actie van een feestvierende slagerij om klanten nog één dag met guldens te laten betalen, eindigt mogelijk met grote financiële gevolgen. Wat blijkt: slager Johannes Hoekstra kan de verkregen guldens niet inleveren, omdat De Nederlandsche Bank geen guldenbiljetten van bedrijven meer accepteert. ,,Dat is heel vervelend, maar één ding is in elk geval zeker: dit weekend pakken ze ons niet meer af.”