Het huis van Alex R. in Alblasserdam.
Volledig scherm
PREMIUM
Het huis van Alex R. in Alblasserdam. © Jeffrey Groeneweg

Om drugs veroordeelde zakenpartner en ‘vriend’ van doelwit vergisontvoering Alex R. nu ook bedreigd

Niet alleen de naasten van Alex R., het beoogde doelwit van de vergisontvoering, hebben te maken met bedreigingen en aanslagen. Ook zijn zakenpartner en (volgens bronnen) ‘beste vriend’ Cholid H. komt nu in beeld. De politie spreekt van ‘een ernstige dreiging’ rondom een woning in Tholen, die volgens bronnen en buurtbewoners wordt bewoond door Cholid H.

 1. Politie mag vanaf nu iedereen preventief fouilleren in Alblasserdam: ‘Om veiligheid terug te brengen in dorp’
  PREMIUM
  UPDATE

  Politie mag vanaf nu iedereen preventief fouilleren in Alblasser­dam: ‘Om veiligheid terug te brengen in dorp’

  Het dorp Alblasserdam is vanaf nu in ieder geval een maand lang veiligheidsrisicogebied. Dat houdt in dat de politie er preventief mag fouilleren. Dit heeft allemaal te maken met de incidenten van de afgelopen weken rondom zakenman Alex R., een mislukte cokedeal en de vergisontvoeringszaak. Dat een relatief rustig dorp als Alblasserdam als zodanig wordt aangemerkt, is ‘redelijk uniek’.
 2. Hoe een mislukte cokedeal rondom zakenman Alex R. een hele regio teistert: ‘Dit moet stoppen’
  PREMIUM

  Hoe een mislukte cokedeal rondom zakenman Alex R. een hele regio teistert: ‘Dit moet stoppen’

  Er is een jacht geopend op de 59-jarige Alex R., de man die eigenlijk doelwit was in de ‘vergisontvoeringszaak’. Sinds hij zich bij de politie meldde is niet alleen hijzelf mikpunt maar hebben de daders het ook voorzien op zijn familie. Een explosie bij zijn huis, een gevonden explosief, de aangestoken brand in een Alblasserdams bedrijfspand, en de ‘vermoedelijk beschoten’ woning in Hendrik-Ido-Ambacht zijn allemaal gelinkt aan de zakenman uit Alblasserdam.