Plastic rietjes zijn sinds juli 2021 verboden. De NWA onderzoekt nu het risico op verstikking bij de papieren rietjes die sindsdien veelvuldig gebruikt worden.
Volledig scherm
Plastic rietjes zijn sinds juli 2021 verboden. De NWA onderzoekt nu het risico op verstikking bij de papieren rietjes die sindsdien veelvuldig gebruikt worden. © Getty Images/iStockphoto

NVWA onderzoekt papieren rietjes op mogelijk verstikkingsgevaar

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is een onderzoek begonnen naar papieren rietjes nadat zij drie meldingen had gekregen over kinderen die bijna waren gestikt nadat ze erop hadden gesabbeld. De NVWA vraagt ouders en verzorgers om een melding te maken als hun kinderen ook dit soort problemen hebben gehad.

  1. Bekende politiewetenschapper vernietigend: ‘Agent die vrouw verwondde mag waterkanon nooit meer gebruiken’
    PREMIUM
    politiebonden boos

    Bekende politiewe­ten­schap­per vernieti­gend: ‘Agent die vrouw verwondde mag waterkanon nooit meer gebruiken’

    Het is volgens politiewetenschapper Jaap Timmer terecht dat het OM vervolging instelt tegen de agent die in Eindhoven een vrouw omverblies met een waterwerper. ,,Dit is zo’n beetje de ergste fout die je als bediener van een waterkanon kan maken. Wat mij betreft mag ze nooit meer achter zo’n kanon plaatsnemen”, zegt Timmer tegen deze site. De politiebonden reageren onthutst op de beslissing van het OM.