Ondergelopen straten, vastgereden auto’s en overgelopen riolen in het Brabantse Mierlo. De hevige regenval en het noodweer zorgt landelijk voor veel overlast.
Volledig scherm
Ondergelopen straten, vastgereden auto’s en overgelopen riolen in het Brabantse Mierlo. De hevige regenval en het noodweer zorgt landelijk voor veel overlast. © ANP

Noodweer zorgt voor overlast in grote delen van het land

De hevige regen- en onweersbuien van de laatste dagen hebben vooral in het midden en zuiden van het land gezorgd voor schade. Het Noord-Brabantse Gemert-Bakel viel op met elf bliksemschades. In Zuid-Holland kregen vooral Dordrecht en Zwijndrecht het flink te verduren. In de Groningse plaats Vlagtwedde was het ook raak met 21 schademeldingen door een hagelbui.

  1. Noodweer teistert Vlissingen: zestien woningen ontruimd en flinke wateroverlast in winkels
    Play
    video I poll

    Noodweer teistert Vlissingen: zestien woningen ontruimd en flinke waterover­last in winkels

    VLISSINGEN - Zware regen- en onweersbuien veroorzaakten woensdag vanaf het eind van de middag voor veel wateroverlast op diverse plaatsen in Zeeland. Vlissingen werd het zwaarst getroffen. In de Nieuwstraat werden zestien appartementen uit voorzorg ontruimd vanwege wateroverlast en stroomuitval. Er was volgens de Veiligheids Regio Zeeland (VRZ) een gevaarlijke situatie ontstaan.