Schoolbesturen in de vijf grote steden houden er rekening mee dat 4-jarigen niet meer naar school kunnen, omdat er geen leraren zijn.
Volledig scherm
Schoolbesturen in de vijf grote steden houden er rekening mee dat 4-jarigen niet meer naar school kunnen, omdat er geen leraren zijn. © ROBIN UTRECHT

Noodscenario door lerarentekort: pas met 5 jaar naar basisschool

updateBasisscholen in de vijf grote steden houden rekening met een scenario dat 4-jarigen niet meer naar school kunnen. De kleuters moeten dan langer in de kinderopvang blijven, omdat er geen leraren zijn. Onwenselijk, maar de leerplicht geldt pas vanaf 5 jaar.

 1. LIVE | Grapperhaus: Avondklokboetes allemaal terecht uitgedeeld, ‘Onthef paddenhelpers van avondklok’
  Coronavirus

  LIVE | Grapper­haus: Avondklok­boe­tes allemaal terecht uitgedeeld, ‘Onthef paddenhel­pers van avondklok’

  Door de uitspraak van de rechter over de avondklok zijn de boetes die voor het overtreden ervan werden uitgeschreven allemaal terecht, zegt demissionair justitieminister Grapperhaus. Branchevereniging INretail denkt erover om naar de rechter te stappen en zo heropening van winkels af te dwingen. ,,Wij vinden dat winkels veilig open kunnen’’, klinkt het. Niet essentiële winkels verkochten in januari bijna 38 procent minder dan een jaar eerder. Ook vandaag houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen in ons liveblog. Oudere berichten vind je hier.
 1. Thuiskoks: Kim maakt maakt koe lo kai
  Play

  Thuiskoks: Kim maakt maakt koe lo kai

 2. In dit hotel kunnen de studenten eindelijk weer koken
  Play

  In dit hotel kunnen de studenten eindelijk weer koken