Volledig scherm
Symbolica. © Efteling

Nieuwe schetsen vrijgegeven van Efteling-attractie Symbolica

De Efteling heeft vandaag opnieuw schetsen gepubliceerd van de nieuwe attractie Symbolica. Op de schetsen is de paleistuin op het dak van het ‘Paleis der Fantasie’ te zien. In die tuin worden ook ongeveer 800 zonnepanelen verwerkt.

De schets toont een daktuin op negen meter hoogte. ,,Tuinen zijn een belangrijk onderdeel van paleizen over de hele wereld, de paleistuin van Symbolica is mede geïnspireerd op tuinen van andere grote paleizen”, aldus Olaf Vugts, directeur Imagineering. Naar verwachting worden de zonnepanelen in april geplaatst. Daarna wordt het dak beplant. De nieuwe attractie wordt deze zomer geopend, dat in totaal ruim 61 bij 60 meter groot is. Symbolica wordt een overdekte attractie.

In het paleis waar Pardoes de Tovernar gastheer is, kunnen bezoekers uit drie verschillende routes kiezen waarna ze in koetsachtige voertuigen mogen stappen. Vervolgens komen ze langs geheime, verbogen en magische kamers van het Paleis der Fantasie en maken ze verschillende avonturen mee.

De attractie komt in het midden van het park te staan naast de Pagode (de uitkijktoren van de Efteling) en aan de voet van het Sprookjesbos. Hier was nog voldoende plek om de Symbolica te plaatsen.

Hoe het enorme gestalte gebouwd wordt, is te volgen via YouTubeIedere maand verschijnt een nieuwe aflevering via het Efteling YouTube-kanaal. In totaal gaat het om acht filmpjes. Vandaag heeft het pretpark de derde aflevering online gezet. Hierin staan de muziek en speciale effecten centraal.

  1. ‘Zeepaarden’ te water bij de Maasvlakte

    ‘Zeepaarden’ te water bij de Maasvlakte

    Wie denkt aan zeepaarden, heeft waarschijnlijk een klein, gracieus onderwaterdiertje in gedachten. Maar vanmiddag aan het strand bij de Tweede Maasvlakte gingen heuse trekpaarden getooid met sleepnetten het water in. Strandwandelaars van jong tot oud keken gebiologeerd toe hoe de edele dieren voor de vangst van garnalen, haringen en nog veel meer het woeste zilte zeewater betraden. Toneelschrijver Simon Weeda, die altijd gefascineerd is geweest door de relatie tussen mens, dier en natuur, wil de oude traditie, waarbij vissers en boeren de handen ineensloegen om een extra zakcentje te verdienen, nieuw leven inblazen.