Volledig scherm
PREMIUM
Skiërs lopen meestal letsel op aan de benen. © Shutterstock

‘Nederlandse skiër overschat eigen techniek en dan gaat het fout’

Nederlanders nemen de gevaren van de wintersport veel te licht. Ze overschatten de eigen vaardigheden in de sneeuw en onderschatten de financiële risico’s van een ongeluk. Dat stellen alarmcentrale Eurocross en verzekeringsexpert Independer aan de vooravond van de grote drukte op de pistes.

,,Neem nu eerst even een paar lessen op een van de Nederlandse indoorbanen of ter plaatse op de piste, om even weer de puntjes op de i te zetten’’, luidt de oproep van Eurocross-arts Floriana Luppino. Eurocross, dat op het het medische vlak een marktaandeel van ongeveer een derde heeft, heeft dit skiseizoen al zo’n 350 telefoontjes van Nederlanders die gewond van de piste zijn gekomen. De verwachting van de alarmcentrale is dat het aantal noodmeldingen dit seizoen naar 1500 gaat.  

  1. Student Rogier volgde gastles van pedofiel Nelson: ‘UvA had nooit sorry moeten zeggen’

    Student Rogier volgde gastles van pedofiel Nelson: ‘UvA had nooit sorry moeten zeggen’

    De Universiteit van Amsterdam had nooit excuses moeten aanbieden voor het uitnodigen van Nelson Maatman, de pedo-activist die ernstig bedreigd wordt na zijn optreden in het NPO-programma Danny op straat. Dat vindt student Rogier van de Veen. Hij zat in het college dat Maatman vorige week toesprak. ,,Als de universiteit gaat dansen naar de pijpen van de populaire mening, verliest zij haar kritische karakter.’’