Volledig scherm
PREMIUM
Kobe Bryant en de Nederlandse regisseur Marco Grandia bij de opname van het reclamespotje. © Marco Grandia

Nederlandse regisseur: ‘Ik heb veel te danken aan NBA-legende Kobe Bryant’

Het wereldberoemde reclamespotje van Turkish Airlines, met NBA-basketballer Kobe Bryant en Barcelona-aanvaller Lionel Messi in de hoofdrol, bezorgde Marco Grandia zijn internationale doorbraak als regisseur. ,,Ik had graag nog een commercial of korte film met hem gemaakt.’’

De Nederlandse regisseur ontmoette Kobe Bryant in 2012 in Istanboel voor de opname van één van de bekendste reclamespotjes ooit. In het spotje is te zien hoe Bryant en Messi elkaar in een vliegtuig aftroeven met ballen, ballonnen en kaarten om zo de aandacht van een jonge fan te winnen. Uiteindelijk wint de stewardess die het kereltje een ijsje aanbiedt.

  1. Schrijver Anton Slotboom en puberexpert Marina van der Wal in Ochtend Show to go

    Schrijver Anton Slotboom en puberex­pert Marina van der Wal in Ochtend Show to go

    Het boek De zin van het leven ben je zelf, over het compromisloze bestaan van de pas overleden Jules Deelder, verschijnt morgen. Journalist Anton Slotboom werkte aan de biografie en kon het boek net afronden toen Deelder overleed. Slotboom vertelt in De Ochtend Show to go wat de rasechte Rotterdammer voor hem heeft betekend en hoe de interviews met hem waren. Ook geeft hij een klein inkijkje in de rol van drugs in Deelders leven en de lessen die hij van hem heeft geleerd.