Volledig scherm
Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (D66). © ANP

Nederlandse experts staan klaar om Fransen te helpen

Ook Nederland heeft deskundigen klaarstaan om te helpen bij de wederopbouw van de afgebrande Notre-Dame. Als Frankrijk die kan gebruiken, kan het land op de expertise van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed rekenen, schrijft cultuurminister Ingrid van Engelshoven aan haar Franse collega.

Van Engelshoven heeft haar Franse evenknie Franck Riester dinsdag aangeschreven om haar solidariteit te betonen en hulp aan te bieden. Onder meer Rusland en het Vaticaan gingen Nederland de afgelopen uren al voor.

De herbouw van de zwaarbeschadigde Parijse kathedraal wordt een reuzenkarwei. Het werk gaat niet alleen veel geld kosten, maar vergt ook heel gespecialiseerd vakmanschap. Burgemeester Anne Hidalgo zegt dat ze een grote internationale conferentie wil organiseren voor donateurs en deskundigen.

  1. Politie schatte aanslag Utrecht terecht in als terreurdaad, communicatie kon beter
    Live persconferentie

    Politie schatte aanslag Utrecht terecht in als terreur­daad, communica­tie kon beter

    Dat gemeente, politie en justitie op 18 maart van dit jaar uitgingen van een ‘aanslag met mogelijke terroristisch motief’ is terecht geweest, concludeert het COT Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement. Wel doet het COT een aantal aanbevelingen, zoals het beter uitleggen van noodmaatregelen in crisissituaties. Bij de aanslag op de tram in Utrecht kwamen vier mensen om het leven.