Volledig scherm
Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (D66). © ANP

Nederlandse experts staan klaar om Fransen te helpen

Ook Nederland heeft deskundigen klaarstaan om te helpen bij de wederopbouw van de afgebrande Notre-Dame. Als Frankrijk die kan gebruiken, kan het land op de expertise van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed rekenen, schrijft cultuurminister Ingrid van Engelshoven aan haar Franse collega.

Van Engelshoven heeft haar Franse evenknie Franck Riester dinsdag aangeschreven om haar solidariteit te betonen en hulp aan te bieden. Onder meer Rusland en het Vaticaan gingen Nederland de afgelopen uren al voor.

De herbouw van de zwaarbeschadigde Parijse kathedraal wordt een reuzenkarwei. Het werk gaat niet alleen veel geld kosten, maar vergt ook heel gespecialiseerd vakmanschap. Burgemeester Anne Hidalgo zegt dat ze een grote internationale conferentie wil organiseren voor donateurs en deskundigen.

  1. Vuilniswagenchauffeur voorkomt ongeluk door wegblokkade bij gekantelde caravan

    Vuilniswa­gen­chauf­feur voorkomt ongeluk door wegblokka­de bij gekantelde caravan

    Toen Dirk van Mourik vanmiddag een gekantelde caravan op de A9 richting Alkmaar zag, zette hij zijn grote vuilniswagen vlak voor de caravan stil. Op die manier voorkwam hij levensgevaarlijke situaties op de weg. Op sociale media wordt de vuilniswagenchauffeur nu als held onthaald, maar zelf is hij er broodnuchter onder. ,,Ik dacht: of nu naar huis of die mensen even helpen. Toen ben ik de linkerbaan op gedoken”, zegt hij tegen NH Nieuws.