Nederlanders actief op gehackt forum voor neonazi’s

videoNederlandse rechts-extremisten waren jarenlang actief op een internationaal, fascistisch webforum dat wordt gelinkt aan een gewelddadige neonazigroep en enkele moorden in de VS. De Nederlanders probeerden er een nieuwe organisatie op te zetten en gingen tekeer tegen homo’s, joden en moslims.

Dat blijkt uit talloze (privé)berichten die op het besloten webforum Iron March werden geplaatst. Dat forum ging in 2017 offline, maar eind vorig jaar plaatsten hackers de database plots online. In die database staan gebruikersgegevens, maar ook berichten waarin Nederlanders stellen ‘besloten hebben te gaan strijden'. 

Het is augustus 2017 als een Nederlander die zichzelf Folkwin noemt, contact opneemt met ene Xav, een vertegenwoordiger van een dan al bekende Australische neonazigroep, die het hakenkruis in hun vlag voert. ,,Ik wil in Nederland met een paar maten een beweging opzetten, kan ik je wat vragen stellen over de juiste tactiek?”. Dat mag zeker van Xav. Een van zijn adviezen: als je nieuwe leden ontmoet, fouilleer ze altijd op afluistermaterialen. En communiceer altijd via veilige emailadressen. ,,Thanks”, antwoord Folkwin, ,,Sieg Heil!”

  1. Boerenprotest-special en Angela de Jong in De Ochtend Show to go

    Boerenpro­test-special en Angela de Jong in De Ochtend Show to go

    De boeren gaan morgen opnieuw demonstreren in Den Haag tegen het stikstofbeleid van het kabinet. We hebben het er onder andere over met verslaggever Lukas van der Storm tijdens een uitzending die volledig in het teken staat van het boerenprotest. Later in de ochtend is ook tv-columnist Angela de Jong te gast om de laatste ins en outs uit de televisiewereld door te nemen. De show wordt gepresenteerd door Hila Noorzai en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op deze site.