Maarten en zijn vader Leen zoeken tussen Scheveningen en IJmuiden regelmatig naar aangespoelde zeehonden, dit keer vonden ze een urn.
Volledig scherm
Maarten en zijn vader Leen zoeken tussen Scheveningen en IJmuiden regelmatig naar aangespoelde zeehonden, dit keer vonden ze een urn. © Privéfoto/Maarten van Duijn

Mysterie aangespoelde urnen opgelost: ‘Het was een ongelukje’

De drie Duitse urnen die de afgelopen dagen zijn aangespoeld op de stranden van Noordwijk en Katwijk zijn afgelopen vrijdag overboord geslagen van een schip. Aan boord van de boot waren nog veel meer urnen, de as moest worden uitgestrooid in de Noordzee. ,,Er is een doos met urnen gaan schuiven en zo zijn ze in het water terecht gekomen. Een ongelukje.”

  1. LIVE | Weer twee nertsenbedrijven besmet met coronavirus, winst Saudi Aramco fors gedaald

    LIVE | Weer twee nertsenbe­drij­ven besmet met coronavi­rus, winst Saudi Aramco fors gedaald

    Bij twee nertsenbedrijven in Elsendorp (gemeente Gemert-Bakel) en Vredepeel (gemeente Venray) zijn besmettingen met Covid-19 vastgesteld. Daar huizen respectievelijk 12.000 en 6.000 nertsen. Daarmee komt het aantal nertsenbedrijven met besmettingen op 29. De autoriteiten in de Verenigde Staten hebben bij meer dan 5 miljoen mensen vastgesteld dat ze besmet zijn geraakt met het coronavirus. In dit blog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus.