Na zeven jaar op straat vocht Mirsad Velic zich terug. Nu doet hij een mbo-opleiding tot facilitair medewerker en hoopt hij er straks helemaal te kunnen zijn voor zijn kinderen.
Volledig scherm
PREMIUM
Na zeven jaar op straat vocht Mirsad Velic zich terug. Nu doet hij een mbo-opleiding tot facilitair medewerker en hoopt hij er straks helemaal te kunnen zijn voor zijn kinderen. © Angeliek de Jonge

Mirsad (48) verloor álles, maar vocht zich terug: ‘Hou vol en dan komt het goed, zei de koning tegen me’

Hoe een mensenleven buiten de eigen schuld/zonder eigen toedoen heel turbulent kan verlopen. Utrechter Mirsad Velic (48) weet er alles van. Hij verloor álles wat hem lief was en belandde op straat, maar vocht zich terug. Met een mbo-diploma en een zelfstandig leven in het vooruitzicht.  

  1. LIVE | Polen vreest piek van 140.000 infecties per dag, Rusland meldt ruim 57.000 besmettingen
    CORONAVIRUS

    LIVE | Polen vreest piek van 140.000 infecties per dag, Rusland meldt ruim 57.000 besmettin­gen

    Premier Mark Rutte is “gematigd optimistisch” dat het kabinet dinsdag versoepelingen van de coronamaatregelen kan aankondigen. Dat zei hij vrijdagmiddag tijdens zijn eerste persconferentie na de ministerraad in bijna een jaar. Rutte wilde niet ingaan op concrete versoepelingen. Er zal volgens hem wel eerst gekeken worden naar sectoren die vorige week buiten de boot vielen bij de eerste versoepeling: de horeca, cultuur, evenementensector en publiek bij sport. Volg alle ontwikkelingen rond het coronavirus in ons liveblog.