Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

MH17: het lijkt de dag van gisteren, maar het is alweer een kinderleven geleden

ColumnNynke de Jong schrijft meerdere keren per week over wat haar bezighoudt.

Ik zie ons nog zitten: het was een mooie zomeravond, we zaten in de tuin. De vriendin die had gekookt, liep met een dikke buik rond: ze zou in oktober bevallen van haar eerste dochter. Ineens begonnen onze telefoons te piepen. Allerhande pushberichten omdat er in Oekraïne een vliegtuig neergestort zou zijn.

We renden naar de televisie, en in de uren die volgden, zou duidelijk worden wat voor enorme ramp dit was.

Als ik aan de MH17 denk, denk ik aan de bolle buik van mijn vriendin. Omdat die herinnering precies aangeeft hoe snel een mensenleven kan gaan. De dochter in die buik gaat inmiddels naar school, tekent gedetailleerde poppetjes en kan het woord ‘giraf’ schrijven.

  1. Gesloten dierenpark in financiële nood biedt dieren ter adoptie aan: ‘Kameel kost 600 euro’

    Gesloten dierenpark in financiële nood biedt dieren ter adoptie aan: ‘Kameel kost 600 euro’

    Kasteelpark Born in Limburg is een reddingsoperatie begonnen. Zonder acute financiële steun stevent het dierenpark, dat al sinds maart noodgedwongen gesloten is als gevolg van de coronacrisis, rechtstreeks af op een faillissement. Meest opvallende actie is de uitgifte van ‘adoptie-aandelen’ waarmee mensen een of meer dieren in het park - van kwartels tot kamelen - een jaar lang kunnen adopteren.
  2. ‘Snelle pc zonder coronavirus’: Marktplaats grijpt in bij ‘smakeloze’ advertenties

    ‘Snelle pc zonder coronavi­rus’: Markt­plaats grijpt in bij ‘smakeloze’ adverten­ties

    Marktplaats heeft de handen vol aan particuliere verkopers en bedrijven die de naam van het coronavirus misbruiken om meer aandacht te krijgen voor hun advertenties. Op de koop-en verkoopsite wemelt het van de advertenties waarin volgens Marktplaats op een ‘smakeloze manier’ een link wordt gelegd met het coronavirus. ,,Wij gaan hier met onze experts kritisch naar kijken”, meldt een woordvoerder aan deze nieuwssite.