Meisje (6) aangevallen door twee rottweilers, zwaargewond per traumaheli naar ziekenhuis

videoEen 6-jarig meisje is donderdagavond in de Brabantse plaats Kaatsheuvel gebeten door twee rottweilers. Het kind raakte zwaargewond en is per traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis.

Het meisje was buiten aan het spelen toen zij gebeten werd door de viervoeters. Het kind werd door omstanders en de eigenaar van de dieren bevrijd uit de bekken van de honden. Hierbij is een rottweiler overleden. Volgens een woordvoerder van de politie is het nog niet duidelijk of de honden losliepen of dat ze zijn losgebroken. Voor de hond die nog in leven is, wordt waarschijnlijk een gedragstraject begonnen.  

Er kwamen veel hulpdiensten ter plaatse, waaronder een traumahelikopter. Dat geeft volgens de politie de ernst van de situatie aan: ,,Meestal assisteert het traumapersoneel alleen en wordt het slachtoffer per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Alleen als er echt sprake is van zéér ernstige verwondingen of hoge noodzaak, wordt een slachtoffer per helikopter vervoerd.” Hoe het momenteel gaat met het slachtoffer, is onbekend.

UPDATE: Toestand meisje (6) stabiel na aanval rottweiler in Kaatsheuvel: ‘Ze lijkt buiten levensgevaar’

Een meisje werd donderdagavond aan de Zuidhollandsedijk in Kaatsheuvel gebeten door twee rottweilers.
Volledig scherm
Een meisje werd donderdagavond aan de Zuidhollandsedijk in Kaatsheuvel gebeten door twee rottweilers. © Erik Haverhals / Foto Persbureau Midden Brabant
  1. LIVE | 24 miljard euro aan vouchers uitgegeven, geboortedorp Doutzen Kroes wordt ‘één groot terras’,

    LIVE | 24 miljard euro aan vouchers uitgegeven, geboorte­dorp Doutzen Kroes wordt ‘één groot terras’,

    De schulden van luchtvaartmaatschappijen lopen dit jaar naar verwachting op met 120 miljard dollar door de coronacrisis. Dat verwacht de internationale belangenvereniging voor de luchtvaart IATA. In Europa hebben vliegmaatschappijen voor 24 miljard euro aan vouchers uitgegeven. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het oude blog terug.