Volledig scherm
Veel politie bij 24 Oktoberplein na schietpartij in een tram in Utrecht. © Michiel van Beers

Meerdere personen openen vuur in tram in Utrecht, daders voortvluchtig

UTRECHT - Meerdere personen hebben rond 10.45 uur het vuur hebben geopend in een tram bij het 24 Oktoberplein in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Er is een grote politiemacht op de been. De politie meldt dat er meerdere gewonden zijn. De dader(s) is/zijn ontkomen, meldt de politie.

Ook is er een antiterreureenheid (Contra-terrorisme, extremisme en radicalisering) naar de locatie gestuurd en zijn er verschillende trauma- en politiehelikopters naar de plek gevlogen. Hulpverleners zijn in de tram bezig.

Een woordvoerder van de politie bevestigt dat de daders zijn ontkomen. Slachtoffers worden uit de tram gehaald en met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog onduidelijk om hoeveel slachtoffers het gaat.

Het UMC Utrecht heeft van veiligheidsregio GHOR het verzoek gekregen om het calamiteitenhospitaal open te stellen.

De politie meldt op Twitter dat de omgeving ruim is afgezet en verzoekt om hulpverleners de ruimte te geven. Het hele tramverkeer is stilgelegd. Ook op de A12 bij Oudenrijn is een deel van de weg afgezet voor hulpdiensten.

Het UMC Utrecht heeft van veiligheidsregio GHOR het verzoek gekregen om het calamiteitenhospitaal open te stellen. Hoeveel slachtoffers er worden opgevangen is nog onbekend. Het calamiteitenhospitaal is een bijzonder ziekenhuis voor de onmiddellijke opvang van slachtoffers onder bijzondere omstandigheden.

Minister-president Mark Rutte heeft het coalitieoverleg afgebroken vanwege het incident, meldt politiek verslaggever Fons Lambie van RTL Nieuws op Twitter.

Volledig scherm
© Bert Jansen
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. De suggestie dat De Zwarte Cross moedwillig een club willen buitensluiten, is lachwekkend
    PREMIUM
    column

    De suggestie dat De Zwarte Cross moedwillig een club willen buitenslui­ten, is lachwek­kend

    Özcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt. De humorloze gevoeligheid die momenteel door Nederland rondwaart, bereikte gisteren een nieuw dieptepunt toen de organisatie van De Zwarte Cross zich genoodzaakt voelde om excuses te maken voor wat teksten. Het festival, dat bekendstaat om zijn maatschappelijke betrokkenheid én satirische uitingen, kreeg zware kritiek te verduren omdat er een bordje en een zeil was opgehangen met de teksten ‘Allah’s afbakbar’ en ‘Leve de Kleurling’.