Volledig scherm
Veel politie bij 24 Oktoberplein na schietpartij in een tram in Utrecht. © Michiel van Beers

Meerdere personen openen vuur in tram in Utrecht, daders voortvluchtig

UTRECHT - Meerdere personen hebben rond 10.45 uur het vuur hebben geopend in een tram bij het 24 Oktoberplein in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Er is een grote politiemacht op de been. De politie meldt dat er meerdere gewonden zijn. De dader(s) is/zijn ontkomen, meldt de politie.

Ook is er een antiterreureenheid (Contra-terrorisme, extremisme en radicalisering) naar de locatie gestuurd en zijn er verschillende trauma- en politiehelikopters naar de plek gevlogen. Hulpverleners zijn in de tram bezig.

Een woordvoerder van de politie bevestigt dat de daders zijn ontkomen. Slachtoffers worden uit de tram gehaald en met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog onduidelijk om hoeveel slachtoffers het gaat.

Het UMC Utrecht heeft van veiligheidsregio GHOR het verzoek gekregen om het calamiteitenhospitaal open te stellen.

De politie meldt op Twitter dat de omgeving ruim is afgezet en verzoekt om hulpverleners de ruimte te geven. Het hele tramverkeer is stilgelegd. Ook op de A12 bij Oudenrijn is een deel van de weg afgezet voor hulpdiensten.

Het UMC Utrecht heeft van veiligheidsregio GHOR het verzoek gekregen om het calamiteitenhospitaal open te stellen. Hoeveel slachtoffers er worden opgevangen is nog onbekend. Het calamiteitenhospitaal is een bijzonder ziekenhuis voor de onmiddellijke opvang van slachtoffers onder bijzondere omstandigheden.

Minister-president Mark Rutte heeft het coalitieoverleg afgebroken vanwege het incident, meldt politiek verslaggever Fons Lambie van RTL Nieuws op Twitter.

Volledig scherm
© Bert Jansen
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement