Volledig scherm
De Orionweg in Haarlem is afgezet met politielint. © Koen Voskuil

Meerdere gewonden bij steekpartij in Haarlem

UPDATEBij een steekpartij op de Orionweg in Haarlem zijn vanmiddag meerdere mensen gewond geraakt. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog niet duidelijk hoe ernstig ze er aan toe zijn.

,,Er zijn nog geen aanhoudingen verricht”, laat een woordvoerder van de politie weten. „We zijn druk bezig met het onderzoek.” De Orionweg is een keurige straat met een klein rijtje sociale huurwoningen, dat nu afgezet is met politielint. 

Kennelijk is er een ruzie ontstaan waarbij meerdere mensen zijn neergestoken. Eén van de slachtoffers heeft geprobeerd om weg te rijden in een auto, maar kwam niet verder dan 50 meter. Bebloed heeft de man aangebeld bij een huis, vanwaar een ambulance is gebeld. Later is een tweede ambulance gekomen. Ook een traumahelikopter is ingezet.

  1. Vriendinnen rouwen om doodgestoken Megan (15): ‘Haar vriend was altijd jaloers’
    PREMIUM

    Vriendin­nen rouwen om doodgesto­ken Megan (15): ‘Haar vriend was altijd jaloers’

    Een vrolijk tienermeisje met een hart van goud. Helemaal gek van Feyenoord, dol op dure kleding en áltijd in voor gezelligheid. Drie goede vriendinnen die Megan (15) door en door kennen komen superlatieven tekort wanneer ze hun maatje in een paar zinnen omschrijven. Door een vreselijk drama moeten zij de rest van hun leven hun vriendin missen ‘omdat iemand iets vreselijk absurds heeft gedaan’.