Volledig scherm
De brandweer zoekt zich een weg in de container. © Jan Willem Klein Horstman / News United

Medewerker zwembad Lochem overleden na ongeluk in container

Een medewerker van zwem- en sportcentrum De Beemd in Lochem is vanmiddag overleden na een incident in een opslagruimte naast het bad. Een ander raakte gewond en ligt in het ziekenhuis, meldt de gemeente Lochem.  

De mannen kwamen door nog onbekende reden vast te zitten in een container met daarin de voorraad biomassa waarmee het zwembad aan de Zutphenseweg in Lochem wordt verwarmd.  Het zwembad wordt verwarmd met een pelletkachel. Daarin stoken ze geperste houtkorrels. 

De hulpdiensten zijn direct op grote schaal uitgerukt, ook de officier van dienst Gevaarlijke Stoffen rukte uit. De brandweer begon direct de container open te zagen.

Aangeslagen

Een van de twee mannen kon snel worden bevrijd en was er ernstig aan toe. Hij werd direct per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed. Ook de tweede persoon kon snel worden bevrijd en was gewond. Ook hij werd naar het ziekenhuis gebracht. 

Burgemeester Van 't Erve van Lochem is reageert aangeslagen: ,,Mijn eerste gedachten gaan uit naar de nabestaanden van de overleden medewerker. Ik ben in nauw contact met het bestuur van het sportcentrum om hen bij te staan in dit verlies en in de zorg voor de overige medewerkers. Ik hoop op het beste voor de medewerker die nog in het ziekenhuis ligt.’’

De arbeidsinspectie onderzoekt de toedracht van het incident.

  1. Mohammed zit rustig te lunchen als hij ineens getuige wordt van dodelijke schietpartij in Amsterdam
    PREMIUM
    TELEFOONOPNAME OOGGETUIGE

    Mohammed zit rustig te lunchen als hij ineens getuige wordt van dodelijke schietpar­tij in Amsterdam

    Een middagje lunchen in Amsterdam is vanmiddag voor de 37-jarige Mohammed uitgedraaid op een regelrechte nachtmerrie. Een onbekende man opende naast hem het vuur op een Servische pizzeriabaas en veroorzaakte daarmee een enorme chaos op het overvolle Hugo de Grootplein. Mohammed dacht aanvankelijk aan een aanslag. ,,Ik heb in mijn leven nog nooit zoveel paniek gezien.”