Volledig scherm
Links: chauffeur Mario D. Rechts: organisator Geerlof Kanis © Petra Urban

Mario D. die met monstertruck drie toeschouwers doodreed, moet cel in

De bestuurder van de zogeheten monstertruck die op 28 september 2014 tijdens een evenement in Haaksbergen op het publiek inreed, moet definitief zijn celstraf uitzitten. Mario D. werd in mei vorig jaar door het gerechtshof in Arnhem in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijftien maanden. 

Zijn advocaat kondigde daarna aan dat D. bij de Hoge Raad in cassatie wilde gaan. Maar hij heeft de cassatie ingetrokken. Een woordvoerster van de Hoge Raad heeft dit bevestigd naar aanleiding van een bericht van RTV Oost. De uitspraak van het gerechtshof is nu definitief.

D. reed bij een ongeluk tijdens de stuntshow drie mensen dood. Ook raakten er 23 mensen gewond. De dodelijke slachtoffers waren een vijfjarig kind, een 73-jarige vrouw en een vijftigjarige man.

De rechtbank had D. ook al vijftien maanden cel opgelegd. De man tekende beroep aan tegen het vonnis. Hij meende dat het dramatische ongeval niet zijn schuld was, maar het gevolg was van een technisch mankement aan de monstertruck.

 1. Coronavirus op eiland Tenerife en seksuele voorlichting met Kim Holland in Ochtend Show to go

  Coronavi­rus op eiland Tenerife en seksuele voorlich­ting met Kim Holland in Ochtend Show to go

  Pornoactrice en ondernemer Kim Holland is morgen te gast in De Ochtend Show to go. Holland vertelt ons over de seksuele voorlichting op scholen in het land. Techverslaggever David Bremmer gaat in op de groeiende commotie rond 5G-zendmasten. We skypen hier ook over met Leo Lagendijk van het Kennisplatform EMV. De show wordt gepresenteerd door Hila Noorzai en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.
 2. Bruiloftschutter verrichtte 'goede daad' door pistool uit handen van heethoofd te trekken
  eis: 18 jaar cel

  Bruiloft­schut­ter verrichtte 'goede daad' door pistool uit handen van heethoofd te trekken

  Tugay G. dacht naar eigen zeggen een goede daad te verrichten toen hij op een bruiloft een pistool in handen kreeg van ‘een heethoofd’. Dan zou er tenminste niet mee geschoten worden. Maar even later haalde hij zelf drie keer de trekker over te midden van allerlei gasten. Het Openbaar Ministerie eist 18 jaar cel tegen de man die vorig jaar drie mensen verwondde bij een schietincident in Beckum Palace.