De marechaussee controleert op rijksweg A1, een route die populair is bij mensensmokkelaars.
Volledig scherm
PREMIUM
De marechaussee controleert op rijksweg A1, een route die populair is bij mensensmokkelaars. © Eric Brinkhorst

Marechaussee speurt naar illegale grensoverstekers: ‘Betalen duizenden euro’s’

videoDe marechaussee ziet de laatste weken dat vluchtelingen in alle soorten vervoermiddelen Nederland proberen binnen te komen. Wekelijks voert ze tientallen controles uit. Een dagje aan de Nederlands-Duitse grens.

  1. OM onderzocht of Inez Weski, de advocaat van Ridouan Taghi, informatie doorspeelde

    OM onderzocht of Inez Weski, de advocaat van Ridouan Taghi, informatie doorspeel­de

    Het Openbaar Ministerie (OM) heeft onderzocht of advocaat Inez Weski informatie heeft gelekt in de strafzaak rond de vermeende topcrimineel Ridouan Taghi, of dat zij een usb-stick de gevangenis in heeft gesmokkeld waar haar cliënt verbleef. Dat bleek vandaag tijdens de voorbereidende zitting in de strafzaak van Taghi's neef Youssef, die tevens als zijn advocaat heeft opgetreden en informatie zou hebben doorgespeeld.
  2. LIVE | Opgepakte boeren A32 verdacht van poging tot doodslag, agenten bedreigd op sociale media

    LIVE | Opgepakte boeren A32 verdacht van poging tot doodslag, agenten bedreigd op sociale media

    De politie heeft inmiddels acht mensen aangehouden voor het uit de hand gelopen boerenprotest bij het huis van minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof). En tientallen boeren protesteren vanmorgen bij Groningen Airport Eelde. Burgemeester Marcel Thijsen heeft met de boeren afgesproken dat landingsbanen niet geblokkeerd mogen worden. ,,De boeren hebben aangegeven dat een en ander ordentelijk zal verlopen en daar vertrouwen we op’’, zegt een woordvoerder. Volg hier het laatste nieuws over de boerenprotesten in ons liveblog.