Marcel moet wel vechten tegen misbruik, nadat zijn dochter slachtoffer werd

Een handboek voor kindermisbruik van zo’n duizend pagina’s is voor Marcel Jeninga reden opnieuw ten strijde te trekken. Sinds hij ontdekte dat zijn dochter werd misbruikt, doet hij er alles aan om te voorkomen dat anderen het slachtoffer worden.

Onlangs hebben Marcel Jeninga en zijn vrouw het aan hun dochter verteld. Dat hun buurman Geert B. op dagen dat zij niet thuis waren hun huis binnenkwam, haar misbruikte en dat vastlegde op foto’s. Hoe gek het ook klinkt, het is goed dat ze het nu weet. ,,Voor haar viel van alles in elkaar’’, zegt Jeninga. Het meisje heeft nog altijd emotionele problemen, ook al weet ze zelf niet meer wat B. met haar deed. Ze was nog maar een baby toen het begon en drie jaar toen het misbruik in 2009 werd ontdekt.

  1. Woning Ed Nijpels leeggeroofd tijdens vakantie: ‘Zo veel emotionele waarde bij verdwenen spullen’

    Woning Ed Nijpels leegge­roofd tijdens vakantie: ‘Zo veel emotionele waarde bij verdwenen spullen’

    Oud-politicus Ed Nijpels (69) is afgelopen weekend tijdens zijn vakantie in Italië opgeschrikt door tientallen appjes en belletjes. In zijn huis aan een gracht in Amsterdam bleek ingebroken. En goed ook. Tientallen spullen zijn weg, waaronder veel afscheidscadeaus en herinneringen uit zijn tijd als burgemeester van Breda en commissaris van de koningin in Friesland. ,,Ik hoop dat ze het troep vinden en het ergens weer opduikt.”