Man vernielt woning en auto's in Gendt met verreiker

videoDe politie heeft vanochtend in alle vroegte een 56-jarige man aangehouden die met een kraan met een grijper een woning in Gendt zou hebben vernield. Bij de actie rond 05.00 uur werden ook meerdere auto's op het terrein fors beschadigd.

Volledig scherm
© Dylan Jünemann / Persbureau Heitink

Volgens de politie is de verdachte gewond naar het ziekenhuis gebracht. Op welke manier hij betrokken is bij de woning of het aangrenzende bedrijf is niet bekend en onderdeel van het politie-onderzoek. Meerdere betrokkenen spreken van problemen in de relationele sfeer. Of de man bij zijn actie gewond is geraakt of zichzelf heeft verwond is ook nog onduidelijk.

Bij het incident werd het dak van het huis vernield en ook de pui raakte beschadigd. De bewoners van het pand raakten daarbij niet gewond. Volgens de politie heeft een bewoonster het huis veilig kunnen verlaten en zijn er verder geen slachtoffers gevallen.

Het huis ligt op een bedrijventerrein. Op het bedrijfsterrein rondom het huis is schade aan meerdere auto's waaronder een busje en een BMW.

Tips of aanvullingen op het nieuws?

 WhatsApp ons!

Stuur een bericht op 06-13322268. Mailen kan ook, naar: online@gelderlander.nl

Volledig scherm
De vernielde woning in de Henri Dunantstraat in Gendt. © DG
  1. 85 jaar Libelle is een ode aan de vriendin: ‘We zijn allemaal lekker gek’
    PREMIUM

    85 jaar Libelle is een ode aan de vriendin: ‘We zijn allemaal lekker gek’

    Het Almeerderstrand krioelt deze dagen van de vrouwen - en vliegen - tijdens de Libelle Zomerweek, dit jaar extra feestelijk omdat het blad 85 jaar bestaat. Duizenden moeders, dochters en vriendinnen geven gemiddeld tachtig tot negentig euro per dag uit aan allerhande snuisterijen zoals ontharingsrollers, slippers met glitters en massagekussens. Onder meer Luv’, Glennis Grace en Jody Bernal zorgen voor het muzikale vermaak. Vanwege het thema ‘Een feest voor vriendinnen’ vroegen we drie vriendinnenclubjes naar hun vriendschap.