Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie © ANP

Man slaat andere man plotseling met hamer op het hoofd

Een ruzie tussen twee mannen is gisterochtend in Tilburg flink uit de hand gelopen. Een 57-jarige Tilburger werd daarbij met een hamer op zijn hoofd en onderarm geslagen. Een 55-jarige plaatsgenoot is daarvoor rond 11.00 uur aangehouden.

Rond 10.25 uur kwam de melding bij de politie binnen dat een man met een hamer op het hoofd zou zijn geslagen. Hij was inmiddels op het Schotelplein en had een bebloed hoofd met een grote snee. Tegen de politie vertelde hij dat hij aan het sleutelen was aan een auto en opeens vanuit het niets geslagen werd. De dader  was een bekende van hem met wie hij al een paar weken ruzie had.  

Vanwege zijn letsel is hij meteen naar het ziekenhuis gebracht. Daar is een verbrijzelde onderarm en een schedelbasisfractuur geconstateerd, zo maakte de politie vandaag bekend. 

De verdachte is in de Petrus Loosjestraat aangehouden en zit nu vast. 

  1. LIVE | Driekwart van de verpleegkundigen legt vandaag het werk neer, zorg in Nederland ligt plat

    LIVE | Driekwart van de verpleeg­kun­di­gen legt vandaag het werk neer, zorg in Nederland ligt plat

    Naar schatting driekwart van de zorgmedewerkers legt vandaag in 83 ziekenhuizen, 32 poliklinieken en vier revalidatiecentra het werk neer. Hierdoor ligt de zorg bijna volledig plat. Spoedeisende hulpafdelingen, hartbewaking en verloskundeafdelingen blijven wel gewoon open. Ook de oncologische zorg gaat door. In de diverse ziekenhuizen zijn protestbijeenkomsten en ludieke acties, zoals marsen rond de hospitalen. Verder is een centrale bijeenkomst in Utrecht gepland. Hoe vergaat het de verpleegkundigen vandaag? Je volgt het in dit liveblog.