Een avondvierdaagse  in Nieuwegein.
Volledig scherm
Een avondvierdaagse in Nieuwegein. © Marnix Schmidt

Man rijdt in op avondvierdaagse Drenthe: vast voor poging tot doodslag

Kinderen die gisteravond meededen aan de avondvierdaagse in Westerbork kregen de schrik van hun leven. Een 58-jarige automobilist reed met een rotgang langs en raakte een verkeersregelaar. Dat meldt Dagblad van het Noorden

Omdat veel mensen getuige waren van het incident en de man door zijn dorpsgenoten werd herkend kon de politie hem gisteravond arresteren. Hij zit vast op verdenking van poging tot doodslag.

,,Het gebeurde terwijl er een groep kinderen en ouders aan kwamen wandelen tijdens de avondvierdaagse. De verdachte wilde erlangs rijden en een begeleider kon nog nét een kind wegtrekken. De begeleider werd daarbij in zijn rug geraakt door de zijspiegel van de auto”, zegt een politiewoordvoerder. De man is hevig geschrokken, maar niet gewond. De begeleider probeerde de bestuurder tot bedaren te brengen, maar de automobilist werd nog bozer. Hij reed achteruit, waar ook deelnemers liepen. ,,De verkeersregelaar moest ook wegspringen.”

Als een gek

Verkeersregelaar Hilco Wolters: ,,Er kwam een gek aanscheuren. Ik had al een stopteken gegeven en de kinderen staken al over. Hij reed zó linksaf en reed met een noodgang verder met slippende banden. De kinderen schrokken zich rot. Hij is gewoon weggereden.”