Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Man met rijontzegging rijdt in op agent

Een 38-jarige man uit Hoorn is gisteravond aangehouden, omdat hij op een agent probeerde in te rijden. De politieman kon zich nog net in veiligheid brengen.

Agenten zagen de man gisteravond laat rondrijden en herkenden hem onmiddellijk. Omdat hij een rijontzegging heeft gaven ze hem een stopteken. De man ging ervandoor, waarna een korte achtervolging plaatsvond. Op de Wierdijk in het Noord-Hollandse Zwaag zette de verdachte zijn auto stil. 

Een van de agenten stapte uit zijn auto en liep naar de passagiersdeur van de auto van de verdachte. Voordat hij daar was, gaf de verdachte gas en reed achteruit, waarbij hij tegen de politieauto aanbotste. Vervolgens zette de 38-jarige man de auto weer in zijn vooruit en stuurde recht op de politieman af die hem had willen controleren. Deze kon zich nog net op tijd in veiligheid brengen. Hij trok direct zijn pistool en schoot op een van de banden van de auto. De auto kwam even verderop tot stilstand op een brug, die door paaltjes voor het verkeer was afgesloten.

De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het gebruik van het vuurwapen door de agent wordt, zoals gebruikelijk, onderzocht, zo meldt de politie.

Bekijk hier onze meest bekeken video's: