Volledig scherm
Inzet: Anne Faber © ANP/AD

Lichaam Anne Faber gevonden

Bij de zoektocht naar de 25-jarige Anne Faber in het natuurgebied Horsterwold bij Zeewolde is een stoffelijk overschot gevonden. Dat heeft de politie donderdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie in het gemeentehuis in Zeewolde. Het gaat om de vermiste Anne.

Rutger Jeuken, plaatsvervangende hoofdofficier van justitie, meldde de vondst van haar lichaam aan het begin van de avond tijdens een persconferentie. Ook is via forensisch onderzoek vastgesteld dat het om Anne Faber gaat. Na het geven van de aanwijzingen door verdachte is Anne gevonden. Politie en justitie noemen dood Anne hartverscheurend.

Volledig scherm
Een schouwarts is naar de plek waar nu alles zich concentreert. © Casper Huurdeman

Michael P. wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Anne Faber. De man was maandag opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de vermissing van de jonge vrouw. Die verdenking is uitgebreid nu het lichaam van de vrouw donderdag is gevonden. Het voorarrest van P. is donderdag met twee weken verlengd. Hij vertelde de politie woensdagavond waar het lichaam van Faber lag.

Op een zeer specifieke plek in een groot natuurgebied bij Zeewolde, aan het Nulderpad, is de politie sinds donderdagochtend aan het zoeken. Het gebied werd afgelopen nacht afgezet, nadat het rechercheteam zeer gerichte informatie kreeg waaruit bleek dat Anne daar hoogstwaarschijnlijk verborgen lag. Forensische experts hebben de hele dag onderzoek gedaan en hebben uiteindelijk een stoffelijk overschot aangetroffen.

Fietstocht

De Utrechtse verdween vrijdag 29 september tijdens een fietstocht. Sinds dat weekend wordt met man en macht gezocht door politie, ME, Defensie en een groep vrijwilligers.

Volledig scherm
Rechercheurs op de plek waar Anne Faber vermoedelijk haar laatste selfie maakte voordat ze verdween. © Casper Huurdeman/ Nathan Fidder

Maandagmiddag 9 oktober werd een 27-jarige verdachte aangehouden bij Altrecht in Den Dolder. Het gaat om Michael P. uit Zeewolde, die in 2010 tot twaalf jaar cel werd veroordeeld vanwege een dubbele verkrachting en enkele roofovervallen in 2010. Hij verkrachtte toen twee meisjes in Nijkerk. In de rechtbank liet hij weten geen spijt te hebben: hij was juist trots op zijn daden.

Op donderdag 5 oktober werd in het Blookerpark in Huis ter Heide een fiets gevonden die sterk overeenkomt met de fiets van Anne. Een dag later vond de politie een rugzak die zo goed als zeker ook van haar is. Dinsdag 3 oktober werd haar jas aangetroffen langs de Amersfoortseweg in Huis ter Heide.

Fietstocht

De jonge vrouw vertrok vrijdag 29 september vanuit Utrecht voor een fietstocht, zoals ze dat wel vaker deed. Ze appte nog in Hollandsche Rading, stuurde een selfie vanuit Baarn in de stromende regen naar haar vriend en antwoordde nog op een whatsapp-bericht van haar vader. Iets na 19.00 ’s avonds was het stil en verdween ze van de radar. Uit telefoongegevens blijkt dat de telefoon van Anne voor het laatste contact maakte met een zendmast in de buurt van het Berkenlaantje in Soest. Politie en vrijwilligers hebben ook daar de omgeving de afgelopen dagen uitgekamd. 

Volledig scherm
De politie zoekt gericht op een specifieke plek in de omgeving van het Nulderpad in Zeewolde. De politie heeft een vermoeden waar het lichaam van de vermiste Anne Faber is. © ANP
Volledig scherm
Politieagenten zoeken gericht op een specifieke plek in de omgeving van het Nulderpad in Zeewolde. © ANP