Volledig scherm
2018-06-19 12:55:30 © ANP

Limburgse politie onderzoekt eigen rol in Pinkpopdrama

De politie in Limburg houdt haar eigen rol tegen het licht in het Pinkpopdrama van afgelopen maandag. Zo wordt gekeken of surveillerende agenten in de ongevalsnacht in de buurt van de Mensheggerweg in Landgraaf zijn geweest en of ze daar mensen hebben gewaarschuwd of andere actie hebben ondernomen, bevestigt de politie een bericht van 1Limburg.

Die evaluatie maakt deel uit van het onderzoek naar de toedracht van het dodelijk ongeluk, waarbij een vrijwilliger van Pinkpop om het leven kwam. Drie mensen - twee mannen en een vrouw - raakten zwaargewond. Zij zaten waarschijnlijk op de weg.

"Hebben wij ons werk goed gedaan? Dat wil ik van de eigen mensen weten", zegt politiebaas Hans van den Heuvel tegenover de Limburgse website. Hij gaat er van uit dat de resultaten van het interne onderzoek in de loop van volgende week bekend zijn.

Snelheid

Het dodelijk ongeluk gebeurde na afloop van het driedaagse festival in Landgraaf, rond 4.00 uur 's nachts. Op de weg gold op dat moment een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur. De weg was tijdens het festival beperkt toegankelijk maar niet helemaal afgesloten, om een naburig bedrijventerrein bereikbaar te houden.

De 34-jarige man uit Heerlen die verdacht wordt van het veroorzaken van de dodelijke aanrijding, is vrijdag vrijgelaten. De man reed door na het ongeluk, maar meldde zich enkele uren later bij de politie in Amsterdam. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft geen aanwijzingen dat de man opzettelijk op een groep mensen is ingereden.