Volledig scherm
PREMIUM
Dansen voor de camera met TikTok. © AFP

Leuk dat TikTok, nu hoor ik telkens tien seconden van een liedje

Lekker MakkelijkNynke de Jong, Hanneke Hendrix en Alex van der Hulst schrijven per toerbeurt over zaken die het leven van jonge ouders gemakkelijker moeten maken. Alex vraagt zich af hoe hij moet omgaan met de muziekvoorkeur van zijn kinderen. Hij voelt zich een oude opa als hij vraagt of het wat zachter kan.

‘Hat down, cross town,livin’ like a rock star. Spent a lot of money on my brand new guitar.’ Een paar maanden geleden hoorde ik twee meisjes deze zinnen keer op keer herhalen in de speeltuin. Het hield niet op, alsof er een liedje in je hoofd vastzit, en dan vals gezongen door twee prepubers op een schommel.

  1. Na de boeren nu de bouwvakkers: 'Acties tegen stikstofbeleid op Malieveld’
    PREMIUM

    Na de boeren nu de bouwvak­kers: 'Acties tegen stikstofbe­leid op Malieveld’

    In navolging van de boeren bereidt nu ook de bouwsector grootschalige acties voor om tegen het stikstofbeleid van de regering te protesteren. Vanuit onder meer Staphorst is de stichting Grond in Verzet in oprichting, en binnen een etmaal schaarden zo’n vijfduizend bedrijven, bouwvakkers en aannemers zich achter de actiegroep. Een datum voor een landelijk protest, wellicht op het Malieveld, is al gekozen: 30 oktober.