Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Let trekt broek uit en probeert conductrice te wurgen in trein naar Haarlem

Een 41-jarige man uit Letland heeft vandaag een conductrice van de NS mishandeld in een trein van Amsterdam naar Haarlem. Hij probeerde haar te wurgen. Daarvoor had hij al zijn broek uitgetrokken en vertoonde hij ,,onzedelijke handelingen met zijn geslachtsdeel’’, meldt de politie Haarlem. 

De vrouw was in de trein bezig met een controle van de vervoersbewijzen toen bleek dat de Let geen geldig kaartje had. De man trok daarna zijn shirt omhoog en zijn broek uit. 

Toen de conductrice assistentie opriep, greep de man haar vast en probeerde hij haar te wurgen. Andere reizigers en NS-werknemers schoten de vrouw te hulp en wisten haar te ontzetten. 

De politie meldt dat de man is aangehouden en dat er aangifte tegen hem is gedaan. De recherche onderzoekt de zaak.

Politie Haarlem

HLM247 - Mishandeling NS conductrice. Een conductrice van de NS is vandaag in de trein van Amsterdam naar Haarlem mishandeld en gepoogd te wurgen. De Conductrice was bezig met haar controle van de...

  1. Christelijke koepel: ‘homogenezing’ komt voor in Nederland en moet verboden worden

    Christelij­ke koepel: ‘homogene­zing’ komt voor in Nederland en moet verboden worden

    De roep om een verbod op zogenoemde ‘homogenezing’ in kerken wordt sterker. LKP, de landelijke koepelorganisatie van de christelijke LHBT-beweging, wil dat de regering paal en perk stelt aan de praktijk, waarbij actief geprobeerd wordt om de geaardheid van kerkgangers te veranderen. ‘Deze behandelingen zijn uiterst schadelijk voor het lichamelijk en geestelijk welzijn van mensen', stelt de organisatie.
  2. Deken daagt advocaat Soerel voor tuchtrechter na optreden bij Jinek

    Deken daagt advocaat Soerel voor tuchtrech­ter na optreden bij Jinek

    Strafadvocaat Nico Meijering moet zich verantwoorden voor de Raad van Discipline, de tuchtrechter voor advocaten, omdat hij zich niet zou hebben gehouden aan een spreekverbod. Meijering mocht zich van de deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten niet publiekelijk uitlaten over een geschil tussen zijn kantoor en dat van collega-strafpleiter Stijn Franken. Maar dat deed Meijering wel: bij de talkshow van Jinek sprak de advocaat over de kwestie.