Leraren gingen het afgelopen jaar al vaker de straat op om te protesteren tegen de hoge werkdruk en slechte salarissen.
Volledig scherm
Leraren gingen het afgelopen jaar al vaker de straat op om te protesteren tegen de hoge werkdruk en slechte salarissen. © Frank de Roo

Leraren, agenten en verplegers in actie tegen afschaffen dividendbelasting

Leraren, zorgmedewerkers, agenten en defensiepersoneel gaan definitief op dinsdag 2 oktober protesteren. Publieke Sector in Actie roept zoveel mogelijk werknemers op om 18.00 uur naar Den Haag te komen.

Dat hebben vakbond FNV en de beroepsverenigingen (PO in Actie, Zorg in Actie, Malieveld 2.0 en militaire vakbond) bekendgemaakt. Het is de leraren van PO in Actie gelukt de handen ineen te slaan met andere werknemers in de publieke sector. 

De boze basisschoolleraren riepen eerder al op tot een groot protest. Zelf staan ze steeds voor een dichte deur bij Onderwijsminister Arie Slob. Omdat ook andere sectoren, zoals de zorg, politie en defensie, kampen met een hoge werkdruk, slechte salarissen en groeiende personeelstekorten, besloten ze het over een andere boeg te gooien. 

Door de krachten te bundelen hoopt Publieke Sector in Actie de dividendbelasting van tafel te krijgen. De werknemers zijn boos dat de overheid 2 miljard euro in grote bedrijven steekt en hen in de kou laat staan.

Het is nog onbekend hoe het protest eruit gaat zien. 

  1. LIVE | Frankrijk wil grenzen vanaf 15 juni openen, ‘Serie A en Premier League in juni verder’

    LIVE | Frankrijk wil grenzen vanaf 15 juni openen, ‘Serie A en Premier League in juni verder’

    Frankrijk gaat de geldende coronamaatregelen vanaf volgende week versoepelen. Vanaf 2 juni gaan de campings er weer open en de Franse premier Philippe liet doorschemeren dat het land welwillend staat tegenover het openen van de landsgrenzen op 15 juni. Ook de Britse premier Johnson kondigde vanaf volgende week een versoepeling van de maatregelen aan in zijn land. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het vorige liveblog terug.