Bij de aanhouding in Hulst, vorige week, werden ook motoren in beslag genomen.
Volledig scherm
Bij de aanhouding in Hulst, vorige week, werden ook motoren in beslag genomen. © Camile Schelstraete

Leider No Surrender opgepakt in Klazienaveen

In het Drentse Klazienaveen is vanochtend een 54-jarige man opgepakt die lid is van motorclub No Surrender. Hij wordt ervan verdacht leiding te geven aan een landelijk opererende criminele organisatie, aldus de politie in een verklaring.

De verdachte zou in 2015 betrokken zijn geweest bij ten minste twee zware mishandelingen en mogelijk afpersing en bedreiging. Bij die twee zaken zouden leden van de motorclub zijn gedwongen om No Surrender te verlaten.

In de woning van de verdachte wordt een doorzoeking gedaan. De politie hoopt te stuiten op ondersteunend bewijsmateriaal en informatie te verzamelen over criminele activiteiten 'in georganiseerd verband'.

De aanhouding maakt onderdeel uit van een langer lopend onderzoek naar criminele activiteiten binnen No Surrender. De motorclub zou onder meer geweldsdelicten hebben gepleegd en verdovende middelen hebben gehad en verhandeld.

Eerder werden in deze zaak de 41-jarige Rico R. uit Hulst en de 53-jarige voorman Henk Kuipers aangehouden. Beiden zitten nog vast. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.