LEES TERUG| Boeren onderweg naar huis na dagje demonstreren, drukke avondspits blijft uit

VideoDuizenden boeren kwamen vandaag naar Den Haag voor een nieuwe protestactie. Grote problemen bleven daarbij uit en ook de avondspits viel uiteindelijk mee. 

De eerste tractoren kwamen gisteravond al aan in de stad.  Zo’n dertig boeren reden richting het Binnenhof in plaats van naar de afgesproken demonstratielocatie. Daar werden ze tegengehouden door roadblocks. Vervolgens werden de voertuigen op het Buitenhof geparkeerd. 

Na een dag demonstreren vertrokken de eerste boeren rond 16.00 uur  weer naar huis. Grote verkeersproblemen bleven daarbij uit. De hele dag was de sfeer vrij gemoedelijk maar toen een aantal trekkers optrokken naar het ministerie van Landbouw, werd de sfeer toch even grimmig. Vier boeren werden aangehouden voor verstoring van de openbare orde, belediging en opruiing.

Lees hieronder het liveblog terug. 

Boerenprotest ministerie van Landbouw Den Haag
Volledig scherm
Boerenprotest ministerie van Landbouw Den Haag © District8
Boeren voeren actie op de Koekamp in Den Haag.
Volledig scherm
Boeren voeren actie op de Koekamp in Den Haag. © ANP
Tractors blokkeren een kruispunt nabij de Koekamp.
Volledig scherm
Tractors blokkeren een kruispunt nabij de Koekamp. © ANP
 1. Ultieme wanhoopspoging: Wouter (25) start eigen ‘vliegmaatschappij’ om eiland te ontvluchten
  PREMIUM

  Ultieme wanhoopspo­ging: Wouter (25) start eigen ‘vliegmaat­schap­pij’ om eiland te ontvluch­ten

  Een groep Nederlandse toeristen die maandenlang dreigde vast te zitten op een eiland in de Filipijnen, is in een ultieme wanhoopspoging een eigen ‘vliegmaatschappij’ begonnen. Onder de noemer ‘Dutch Airways 2020' is het een vriendengroep van twaalf Nederlanders gelukt om een volledige vlucht voor veertig toeristen waar te kunnen maken. Een woordvoerder van KLM bevestigt het verhaal. ,,We zijn echt ontzettend trots dat we dit voor elkaar hebben gekregen.”
 2. Webwinkels verdienen grof geld met alternatieve ‘anti-coronavaccins’: beschermstenen en aurasprays
  video

  Webwinkels verdienen grof geld met alternatie­ve ‘an­ti-coronavac­cins’: bescherm­ste­nen en aurasprays

  Alternatieve genezers en kwakzalvers zien hun omzetten momenteel stijgen door de verkoop van middelen die zouden beschermen tegen het coronavirus of helpen bij het herstellen van een Covid 19-besmetting. Dat concludeert Voxpop- en Ochtend Show to go-presentator Roel Maalderink (28) na telefonische gesprekken met meerdere aanbieders. Vooral brokjes van de steensoort shungiet en zogenoemde auraspray blijken niet aan te slepen. ,,Levensgevaarlijk die handel.”