Op Paarse Vrijdag wordt solidariteit gevraagd voor de lhbtiq+-gemeenschap.
Volledig scherm
PREMIUM
Op Paarse Vrijdag wordt solidariteit gevraagd voor de lhbtiq+-gemeenschap. © Getty Images

Leerlingen moeten nog steeds wennen aan Paarse Vrijdag: ‘Waarom is er geen heterodag?’

Honderden scholen vieren vandaag Paarse Vrijdag, een dag waarop scholieren en studenten door het dragen van de kleur paars op school hun solidariteit kunnen tonen met lhbtiq+’ers. De festiviteiten worden sowieso steeds breder omarmd in Nederland, leert een rondgang door onderwijsland. Ook onder mensen met een migratieachtergrond.

 1. Operaties op de tocht door gedonder tussen ziekenhuizen en bonden: 'We zijn geen vrienden nu’
  onderhandeling mislukt

  Operaties op de tocht door gedonder tussen ziekenhui­zen en bonden: 'We zijn geen vrienden nu’

  In de Nederlandse ziekenhuizen staan diverse operaties op de tocht als gevolg van de stukgelopen onderhandelingen tussen de vakbonden en de werkgever. Zorgmedewerkers staan in de startblokken om over circa twee weken ‘zware acties’ te voeren. Daaronder valt het uitstellen van niet-acute zorg, zegt vakbond NU’91. ,,Het zal als de werkgever niet toegeeft een lange strijd worden. We zitten echt in een impasse.”
 2. Ongekende politieactie rond criminele telefoondienst: invallen op 79 plekken, 42 verdachten opgepakt
  Update

  Ongekende politieac­tie rond criminele telefoon­dienst: invallen op 79 plekken, 42 verdachten opgepakt

  Met een mega-operatie legde de politie vrijdag opnieuw een versleutelde telefoondienst voor criminelen aan banden. Verspreid over Nederland, België en Duitsland werden bijna tachtig adressen doorzocht. Het leidde tot de vondst van drugslabs, vuurwapens en miljoenen aan contant geld. De politie bleek vijf maanden mee te hebben gelezen met de berichten die zijn verstuurd bij telefoondienst Exclu.