Leerlingen kloppen dag en nacht bij meneer Tasdan aan

videoEen examen-appgroep, bijspijkersessies via Skype en uitlegvideo’s op bestelling. Docent maatschappijleer Volkan Tasdan pakt dit jaar groots uit om in deze examenweken zoveel mogelijk leerlingen te laten slagen voor maatschappijwetenschappen. ‘De examens zijn een groot feest.’

,,Oh, er komt een vraag binnen.” Middenin het gesprek swipet docent Volkan Tasdan (38) over zijn smartphone en leest: ,,Wat is het verschil tussen directe en indirecte democratie?” Zonder er ook maar één seconde over na te denken, drukt hij op het knopje om een voicebericht te versturen en spreekt het antwoord in. Zo, uit de losse pols, gemakkelijk kletsend, alsof het niets is. ,,Ja, ik ben er wel aan gewend geraakt om dit te doen. Uitleggen zit zó in mijn systeem.”

  1. Efteling-bezoekers uur lang (!) bovenin vast in Baron 1898: 'Ik ga hier nooit meer in’

    Efteling-bezoekers uur lang (!) bovenin vast in Baron 1898: 'Ik ga hier nooit meer in’

    Een bewogen middag voor een groepje achtbaanfanaten in de Efteling. Door een technische storing kwamen zij op het allerhoogste punt van Baron 1898 vast te zitten. Dat gebeurde vlak voor het punt waar de divecoaster een vrije val naar beneden maakt. Pas na een uur konden de bezoekers veilig geëvacueerd worden. Het komt zelden voor dat bezoekers zo lang en op zulke hoogte in een attractie vast blijven zitten.