Volledig scherm
PREMIUM
Nynke de Jong. © Joost Hoving

Lang leve Patricia Paay

ColumnNynke de Jong schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

Het kan u misschien ontgaan zijn doordat u met uw hoofd in de vriezer zat, maar Patricia Paay heeft haar rechtszaak tegen website GeenStijl en twitteraar Eendevanger gewonnen. Vorig jaar verspreidden zij een nogal intiem filmpje van Paay. Ik hoef, geloof ik, de inhoud niet meer te omschrijven. Het filmpje was voor privégebruik, maar ineens kon heel Nederland het zien.

  1. 'Controle op wapendoorvoer via luchtvracht Schiphol rammelt'

    'Controle op wapendoor­voer via lucht­vracht Schiphol rammelt'

    De controle op de doorvoer van luchtvracht op vliegveld Schiphol rammelt. Meerdere cargobedrijven en doorvoerbedrijven die de zendingen moeten regelen en controleren, doen dat niet goed. Daardoor kunnen onder meer ladingen met militaire goederen, onderdelen en andere strategische spullen via Schiphol worden doorgevoerd naar landen waartegen een wapenembargo geldt, zoals Rusland en Saudi-Arabië. Dat meldt de Groene Amsterdammer na eigen onderzoek.
  2. Vredespaleis wil uniek pact tussen wereldreligies

    Vredespa­leis wil uniek pact tussen wereldreli­gies

    Het Vredespaleis in Den Haag werkt aan een historisch vriendschapsverdrag tussen de belangrijkste wereldreligies. Het is de bedoeling dat de religieuze wereldleiders als de paus, groot-moefti en dalai lama, in juni 2020 naar het Vredespaleis komen om de zogeheten 'declaration of friendship' te ondertekenen, kondigden The Carnegie Foundation en Elijah Interfaith Institute vandaag aan. Die organisaties werken aan het bevorderen van de wereldvrede.