Landsadvocaat over stikstofaanpak: ‘Pak boer vergunning af’

Advies aan ministerieOm de stikstofcrisis snel op te lossen, moet de overheid vergunningen intrekken van boeren die veel stikstof uitstoten in de buurt van natuurgebieden. Dat staat in een advies aan het ministerie van Landbouw, dat door deze site is ingezien. Landbouwminister Carola Schouten baalt ervan dat er opnieuw informatie over het stikstofdossier op straat ligt. ‘Echt vreselijk’, zegt ze over de onrust die dat genereert. 

3 reacties

 • Gerard Peeters

  1 week geleden
  Hij moet gepromoveerd zijn in asociale vaardigheden. Alleen dan kun je zoiets voorstellen.
 • Joop Koning

  1 week geleden
  !0 duizenden boeren willen zijn diploma's en CV komen controleren. Want dit had iedere andere i....t ook kunnen bedenken.
 • W. de Putter

  1 week geleden
  De door de politiek afgedwongen schaalvergroting en toename van efficientie in de landbouw heeft uiteindelijk tot een dynamiek geleid die te ver is doorgeschoten. Megastallen zijn geen goed idee geweest. De druk op het milieu is door de uitstoot te groot en bij het dierenwelzijn zijn vraagtekens te plaatsen. Het intrekken van vergunningen is een te harde maatregel waar vrijwillige bedrijfsbeeindiging of eventueel onteigening meer op zijn plaats is.
 1. Verloskundigen bezorgd nu zwangere vrouwen niet meer naar ziekenhuis Zutphen kunnen: ‘Beslissing kwam uit het niets’
  PREMIUM

  Verloskun­di­gen bezorgd nu zwangere vrouwen niet meer naar ziekenhuis Zutphen kunnen: ‘Beslissing kwam uit het niets’

  Verloskundigen uit Zutphen en omgeving maken zich zorgen om hun zwangere vrouwen. Gelre ziekenhuizen besloot vrijdag de verloskamers in het ziekenhuis in Zutphen te sluiten vanwege een personeelstekort. Het ziekenhuis verwijst vrouwen voor hun bevalling naar ziekenhuizen in de wijde regio, zoals Doetinchem, Deventer en Apeldoorn. Tot frustratie van verloskundigen. ,,Dit is zorgwekkend.’’