Kwart van Nederlanders geeft toe: ‘Ik vind mijn partner niet eens aantrekkelijk’
Een kwart van de seksueel actieve Nederlanders vindt de eigen partner niet aantrekkelijk genoeg om er goede seks mee te hebben. Dat blijkt uit onderzoek van Christine le Duc, de grootste en oudste aanbieder binnen de erotiekbranche. In België geeft meer dan de helft toe zich niet (meer) seksueel aangetrokken te voelen tot de partner. ,,Concluderend kunnen we zeggen dat er zowel in Nederland als in België werk aan de winkel is”, stelt Audrey van Ham, ceo van Christine le Duc.
Delen per e-mail
Uit het onderzoek met drieduizend ondervraagden blijkt dat Nederlanders in zijn algemeenheid een stuk tevredener over hun seksleven zijn dan onze zuiderburen. Slechts zestien procent van de seksueel actieve Belgen geeft aan ‘zeer tevreden’ te zijn met hun seksleven, tegenover ruim een kwart van de Nederlanders.
Ondervraagden blijken het minst tevreden over de variatie in bed, het niet waarmaken van seksuele fantasieën en over de hoeveelheid seks. Over dat laatste heerst vooral in België veel ontevredenheid. Meer dan de helft van de ondervraagde vrijgezellen geeft in alle eerlijkheid toe al langer dan een jaar geen seks meer te hebben gehad. Bij de Nederlanders is dit bij slechts 4,5% van de ondervraagden het geval. Audrey van Ham is verbijsterd. ,,Ik had niet verwacht dat er zo’n groot verschil in tevredenheid over het seksleven zou zitten tussen de Nederlanders en Belgen. Ben er dan ook best van geschrokken.”
Partner een plezier doen
Vaak (goede) seks hebben is voor veel Nederlanders een belangrijk onderdeel van hun leven, blijkt uit het onderzoek. Zo zou negen op de tien van de ondervraagden het liefst elke dag seks willen hebben. Een enorm verschil met de Belgen, waarvan slechts zestien procent van de ondervraagden het liefst dagelijks of meerdere keren per week de lakens met iemand zou willen delen. Volgens Christine le Duc is het opmerkelijk dat het vooral vrouwen zijn die vaker met hun partner de liefde zouden willen bedrijven. ,,Dit weerlegt de aanname dat vrouwen over het algemeen minder zin in seks zouden hebben.”
Over het wel of niet krijgen van een orgasme is de vrouw overigens niet altijd eerlijk. Maar liefst de helft van de seksueel actieve Belgische vrouwen faket wel eens een orgasme, tegenover een kwart van de Nederlandse vrouwen. Degenen die dat wel eens doen, doen dat vooral om hun partner een plezier te doen, om hun partner niet te kwetsen of omdat een orgasme te lang uitblijft. Een andere reden kan ongemak zijn: van de vrouwen heeft ruim veertig procent wel eens pijn bij het vrijen, vier procent heeft dit zelfs altijd.
Heft in eigen handen
,,Opvallend vind ik dat vrouwen hun plezier in seks of een orgasme blijkbaar laten afhangen van hun partner”, concludeert Audrey van Ham. ,,Ze nemen (nog steeds niet) het heft in handen als het aankomt op hun eigen genot. In tijden van emancipatie en gelijkheid tussen mannen en vrouwen is dat eigenlijk ongelofelijk en onnodig. Het wordt tijd dat vrouwen zich bewust worden van de kracht van een goed en tevreden seksleven en dat dat maakbaar is door niemand minder dan jezelf. Tijd maken en bewust met je verlangens omgaan is geen schande. Je leven wordt er een stuk interessanter door.”
Verder in het nieuws
-
PREMIUM
Strafproces vader Van D. uit Ruinerwold lijkt onmogelijk: hij is al jaren zijn spraakvermogen kwijt
De 67-jarige Gerrit-Jan van D. uit Ruinerwold wordt van zeer ernstige strafbare feiten verdacht. Maar het is de vraag of hij ooit berecht gaat worden. Want hoe voer je een strafproces tegen een verdachte die door een hersenbloeding al jaren niet kan praten? -
Kinkhoestprik voor zwangere vrouwen wordt vanaf maandag vergoed
Zwangere vrouwen kunnen vanaf maandag een 22 wekenprik krijgen om hun kind en zichzelf te beschermen tegen kinkhoest. Staatssecretaris Paul Blokhuis van VWS heeft hiertoe in 2018 besloten. De vaccinatie maakt deel uit van het Rijksvaccinatieprogramma, zo maakte het RIVM vandaag bekend. -
Update TNO: grote storing brandstof Schiphol door losse nuldraad
De twee storingen in de brandstoftoevoer op Schiphol afgelopen zomer hebben geen verband met elkaar. Dat concludeert onderzoeksbureau TNO dat was gevraagd beide gevallen te bekijken. Een losgeraakte voedingsdraad en een of twee defecte apparaten waren in achtereenvolgens juli en augustus de boosdoeners. -
Video LIVE: 'Geen bewijs voor rol kroongetuige Nabil B. bij moordpoging’
In de extra beveiligde rechtbank op Schiphol wordt vandaag het proces tegen de verdachten in de liquidatiezaak rond de voortvluchtige Ridouan Taghi hervat. Het is de eerste openbare zitting sinds de moord op advocaat Derk Wiersum, die kroongetuige Nabil B. verdedigde. Verslaggever Yelle Tieleman is erbij en doet onderaan dit artikel live verslag via Twitter. -
PREMIUM
Wetenschappers staan voor een mysterie: wat is de oorzaak van die enorme muizenplaag?
Er moet snel een groot onderzoek komen naar de oorzaak van de grote muizenplaag die meerdere delen van het land momenteel teistert. De schade is enorm en niemand weet waar de plaag vandaan komt.
-
PREMIUM
Column Wat dacht Snel toen hij de zwartgelakte dossiers liet opsturen?
Özcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt. -
‘Amsterdamse bekritiseerde Noord-Zuidlijn gaat binnen tien jaar ook naar Schiphol’
De Noord-Zuidlijn in Amsterdam wordt het komende decennium vanaf station Amsterdam-Zuid doorgetrokken naar Schiphol en Hoofddorp, meldt de Volkskrant. De verlenging van de metrolijn gaat volgens schattingen minstens 3 miljard euro kosten. -
PREMIUM
‘We zullen altijd de kliniek van Michael P. blijven’
Fivoor-bestuurder Erik Masthoff (48) raakte dit voorjaar in opspraak vanwege zijn overstap van de PI Vught naar de instelling waar ook de kliniek in Den Dolder, waar Michael P. verbleef, onder valt. Nu maakt hij de gang naar de rechtszaal. Hij wil meer geld voor de forensische zorg. ,,Anders komt de veiligheid van de samenleving in gevaar.” Onder zorginstelling Fivoor valt ook tbs-kliniek de Kijvelande in Poortugaal.