Volledig scherm
Vios Beltrum-trainer Manfred Graven (rechts). © sportphoto.shop/ Marcel ter Bals

KNVB zaait grote verwarring bij clubs na publiceren schema nacompetitie: ‘Een volslagen raadsel’

Bij voetbalclubs in de vierde klasse in de provincie Gelderland is grote verwarring ontstaan over een nacompetitieschema. De KNVB publiceerde zondagavond ineens een geheel ander schema op de site voetbal.nl. ,,Het is me een volslagen raadsel.’’

,,Wij dachten dat we uit tegen SC Overdinkel zouden moeten spelen”, zegt Raimond Smit van de de Achterhoekse voetbalclub AD’69 uit Aalten vlakbij de Duitse grens. ,,Dat hebben we gezien op het schema van de KNVB op haar website. Maar nu zien we ineens op voetbal.nl dat we op donderdag thuis tegen Krayenhoff uit Nijmegen moeten voetballen. We snappen er niets meer van.” De club van Smit werd zondag kampioen van de vierde klasse.

Totale verwarring

Ook bij de eveneens Achterhoekse voetbalclub Vios Beltrum heerst totale verwarring. ,,We hebben er alles aan gedaan om als twaalfde te eindigen", zegt Vios-trainer Manfred Graven. ,,Dan zouden we de eerste ronde vrij zijn en in de tweede ronde tegen de winnaar van de wedstrijd MvR-HC'03 spelen. Maar nu hebben we gezien dat we zondag tegen WWNA spelen. Het is me een volslagen raadsel.”

Quote

Het is allemaal heel vaag en ik snap er niets meer van

Trainer Edwin Grotenhuis

GWVV uit Varsselder dacht in de tweede ronde tegen de winnaar van MvR/HC'03 te spelen. ,,Maar nu spelen we zondag thuis tegen HC'03", zegt trainer Edwin Grotenhuis. ,,Het is allemaal heel vaag en ik snap er niets meer van. Voor clubs die ineens op Hemelvaartsdag moeten spelen, is het nog veel erger. Die wisten daar niets van. Dit is heel erg slecht gedaan door de KNVB.”

Bij de KNVB was zondagavond niemand bereikbaar voor commentaar. De voetbalbond plaatste zondagochtend om 10.20 uur nog een laatste update van het schema voor de nacompetitie, maar die blijkt nu waarschijnlijk onjuist.